Waarom je elk jaar op reis zou moeten gaan met je eigen moeder

02.11.2021 07:15

Je bent misschien zelf moeder, maar vergeet niet af en toe échte aandacht te geven aan diegene van wie jij alles hebt geleerd. Je eigen moeder. De trotse oma van je kinderen.

Samen weg

Pak een weekend Parijs, een stedentrip naar Barcelona of ontdek samen alles wat er in Londen te doen is. Of ga naar de zon en ga pizza eten in Italië. Een weekje Spanje? Een uitje in Griekenland? Er is zoveel moois in de wereld, waarom zoveel thuis zitten? Ga voor je eigen geluk en deel die fijne momenten met je grote voorbeeld. Van elke mini-vakantie knap je op – en je moeder ook. Samen de wereld zien is tig keer leuker dan alleen, en je hoeft ook niet altijd met je partner weg, toch? Elk jaar een reisje maken met elkaar is een goed idee. En wel hierom:

  1. Het versterkt jullie band. Eindelijk is er echt tijd om rustig te praten over alles en iedereen. Daar komt het thuis te weinig van door alle drukte.
  2. Het is ook ontspannend voor jou. Je hoeft even geen moeder te spelen – je mag weer in de dochterrol. Eventjes je laten leiden door je moeder: heerlijk. En daar ben je nooit te oud voor
  3. Je laat zo zien dat je echt om haar geeft. Dat ze nog altijd belangrijk is voor je. Ook nu je een partner hebt, kinderen hebt, veel vriendinnen hebt. Dat mooie gevoel wil je haar toch graag geven? Net zoals zij laat zien dat jij nog altijd zo belangrijk voor haar bent? Dat is nou echte moeder-dochter-liefde.
  4. Nu kan het nog. Wie weet hoe lang je nog hebt met haar? Boek het daarom gewoon. Je wilt niet op een dag spijt hebben dat het er nooit van is gekomen.
  5. Mocht je er de tijd en het geld (maar er zijn vaak goede aanbiedingen, dus het hoeft niet duur te zijn) voor hebben, boek dan een verre reis. Dan kom je samen tot rust en tot goede gesprekken, juist omdat je niet de haast voelt van een paar dagen samen. Je hebt gewoon lekker 10 dagen strand en zon, bijvoorbeeld op het altijd fijne eiland, JOUW vakantie naar Curaçao. Momenten die je nooit meer gaat vergeten, dat is zeker.
  6. Je gaat er zelf ook anders door in het leven staan, zeker als je zelf ook al mama bent. Je leert van haar op een manier zoals je dat niet doet als je elkaar alleen thuis ziet. Je weet hoe je je eigen kinderen wilt opvoeden omdat je haar als voorbeeld hebt. Dat is iets waardevols wat je nergens anders uit haalt. 
  7. Je kunt er nog heel lang op teren. Want die foto’s op het strand? Die blijven goed. En daar kijk je nog vaak naar terug – en zo geniet je extra lang na van die momenten samen. Het is niet alleen die paar dagen weg, het is de voorpret en de napret waar je ook heel gelukkig van wordt. Dus waar wacht je nog op? Hoe fijn is het om qualitytime samen met je moeder te hebben, om lekker te kletsen over alles en iedereen? Pak je kans nu het kan, want je weet maar nooit wanneer het níet meer kan.