Nu ontzettend populair: dit recept van een cheesecake met gin en limoen
Omdat we massaal thuis zitten – wereldwijd – gaan we bakken. Dat is een lekker tijdverdrijf én je kunt daarna lekker snoepen van je eigen cheesecake, bijvoorbeeld.
Momenteel is het recept voor een cheesecake met gin ontzettend populair. Niet zo gek: bakken ontspant en zorgt voor een positief gevoel over jezelf. Voeg er wat gin aan toe, en je thuisfeest is compleet.
Dit heb je nodig voor de cheesecake der cheesecakes:
– 50 ml gin
– 300 ml slagroom
– 25 g poedersuiker
– 100 g gesmolten, ongezouten boter, plus een beetje extra om in te vetten
– 100 g witte chocolade
– 200 g biscuits (of Bastogne)
– 500 g roomkaas op kamertemperatuur
– Geraspte schil van 1 limoen en 1 el limoensap
Voor de versiering:
– 150 g citroenpudding
– enkele schijfjes limoen
– 2 el gin
Zo maak je ‘m:
- Doe bakpapier in je taartvorm, of vet ‘m in met boter.
- Maal de koekjes in een blender tot het grove kruimels zijn. Voeg de gesmolten boter toe en mix alles tot een geheel. Druk dit op de bodem van de taartvorm en laat het afkoelen, het liefst een kwartier in de koelkast.
- Doe de roomkaas, poedersuiker, gin en de limoenrasp en -sap in een grote kom en mix.
- Laat de witte chocolade in een kom boven een pan met heet water smelten. Als het is gesmolten, laat je het een paar minuten afkoelen en daarna gooi je het bij je mengsel in de beslagkom.
- Klop in een andere kom de verse slagroom op tot het stevig is – meng dit daarna ook met de roomkaas.
- Giet je mengsel vervolgens in de taartvorm op de koekjesbodem en laat het het liefst een nacht in de koelkast staan. In ieder geval is 6 uur koelen nodig voordat je het serveert. Versier je taart met schijfjes limoen en strepen van het limoensap.
Bron: Good Housekeeping