Volgens de Ramzi theorie kun je op de allereerste echo het geslacht al voorspellen

12.05.2021 11:12

De meeste mensen weten rond 20 weken wat het geslacht van hun baby wordt: een jongen of een meisje, dat is dan duidelijk te zien op een echo. Volgens de Ramzi theorie kun je al bij de eerste echo zien wat het wordt.

Nou zijn verloskundigen het niet altijd eens met deze theorie, want zij zeggen dat het echt pas zichtbaar is vanaf 14-15 weken.

Links of rechts

Volgens de Ramzi methode heeft het alles te maken met de ligging van je placenta, en dat zou je dus al bij 6 weken kunnen zien. Als de placenta aan de linkerkant zit, dan zou het een meisje worden. Zit de placenta juist aan de rechterkant in de baarmoeder, dan wordt het een jongen. De oorsprong hiervan is een onderzoek van de echoscopist Saad Ramzi Ismail. In dit onderzoek zegt Ramzi dat de plek waar de placenta ligt, aangeeft wat het geslacht van je kindje is. Deze theorie klopt volgens hem bij 97 procent van de zwangere vrouwen.

Lees ook
De thuisecho is populairder dan ooit: maar is het ook veilig?

Hoe je het dus zelf kunt ontdekken? Let goed op bij je allereerste echo. Je herkent de placenta op een echo aan een lichte, lange vlek. Dat zit een stukje naast het donkere vlekje wat het vruchtzakje is, waar als het goed is na een paar weken al een hartslag in te zien is. Je kunt het ook altijd even vragen aan de verloskundige, natuurlijk. Maar of het echt zo is, voor jou? Dat weet je toch echt pas na 14 weken zéker, als je een pretecho laat doen.

Te vroeg

Toch trekken sommige wetenschappers en dokters deze methode in twijfel. Want: geslachtsorganen beginnen zich pas rond week 7 en week 8 te ontwikkelen. Daarvoor is het gewoon simpelweg nog te vroeg om te zien wat het wordt. En als je je bedenkt dat je hoe dan ook 50/50 kans hebt dat je het goed hebt… Tja. Dan is het misschien ook weer gewoon een leuk bakerpraatje. Maar even spieken op de eerste echo of je placenta links of rechts ligt, kan uiteraard nooit kwaad.

Bron: What to Expect

In samenwerking met Mama Magazine