Oeps: peuter blokkeert de telefoon van zijn moeder ‘voor 48 jaar’

22.04.2021 08:18

Hartstikke leuk, een mobiel hebben. Neem bijvoorbeeld de knappe, grote iPhone 11. Lekker scrollen, swipen, loeren… Totdat je peuter ermee aan de haal gaat.

Kinderen zijn natuurlijk o zo lief, maar soms… Ook gewoon heel stout.

Kijk, mama, wat ik kan

Een peuter ging met de mobiel van zijn moeder spelen. Hij mocht gewoon rustig een spelletje doen, maar toen drukte het kindje per ongeluk op allerlei toetsen die niet zo handig waren. De peuter bleef het wachtwoord van zijn moeders telefoon opnieuw en opnieuw fout invullen. In totaal zelfs tientallen keren. En dan blokkeert de telefoon. Eerst wordt je telefoon dan een paar minuten geblokkeerd, maar al gauw telt dat op. Hoe vaker je een fout wachtwoord intikt, hoe langer je iPhone geblokkeerd wordt…

En zo kwam de moeder er na een poosje achter dat haar iPhone maar liefst ‘voor 48 jaar geblokkeerd was’. Ofwel: de mobiel is voor 25 miljoen minuten geblokkeerd. Oeps. Als je een iPhone hebt en je vult vaak genoeg een verkeerd wachtwoord in, dan stelt Apple het weer kunnen gebruiken steeds langer uit. Als je soms zelf even iets. verkeerd intikt, is je telefoon meestal voor 3 minuten geblokkeerd. Maar dit is wel een heel langdurig grapje…

Lees ook
Taboe of niet? “Als ik ga sporten, laat ik mijn peuter eventjes alleen thuis”

Wijze les

Gelukkig is er geen reden tot eeuwige paniek van 48 jaar lang, want als je je iPhone 11 hebt verbonden aan iTunes, dan kun je de schade nog herstellen. Je kunt dan inloggen en je telefoon zo deblokkeren. Maar voortaan je kind tóch maar even een puzzeltje geven in plaats van een telefoon, misschien…

Handig ding

En mocht je nog denken, ik moet als moeder wat minder op mijn schermpje gluren… Dat is niet helemaal waar. Je bent juist een betere moeder als je een smartphone hebt, want je bent zo altijd bereikbaar, mocht het nodig zijn. Daarnaast kun je op je iPhone razendsnel opzoeken wat je je peuter wel of niet te eten mag geven, hoe laat je baby eigenlijk naar bed moet, en waar je toch niet leuke nieuwe spenen koopt. Dat lukt zonder smartphone zéker niet, want een laptop heb je nu eenmaal niet altijd bij de hand. Natuurlijk zit je niet 24/7 op je telefoonscherm te turen, want je speelt lekker met je kinderen. Maar als je dan toch wat wilt doen met je telefoon, dan liever op eentje die écht goed werkt, toch?

Waarom je als moeder juist nu de iPhone 11 nodig hebt? Wij hebben de belangrijkste punten voor je onder elkaar gezet:

  • De batterij gaat zo lang mee, dat je er gerust mee naar de speeltuin, crèche of kinderboerderij kunt.
  • Je maakt de mooiste foto’s van je kinderen met die drie camera’s die erop zitten. En ja, dat wil je: want hoe fijn is dat voor later, als ze groot zijn?
  • En dankzij de iPhone 11 kun je ook prachtige video’s maken van je kinderen, die je gelijk kunt delen met je vrienden en familie.
  • Als je iets snel wilt weten, als je kind bijvoorbeeld is gevallen, dan heb je binnen drie tellen je antwoord.
  • Er zit een nachtmodus op, zodat je ook die knusse foto’s kunt maken als je kroost om 5.30 uur wakker is.
  • Er zit een face-lock op, dus je kind kan niet zomaar met jouw mobiel aan de haal.
  • Ze zijn te krijgen in allemaal leuke nieuwe kleuren, zoals lila. En omg daar maak je al je mama-vriendinnen jaloers mee, nietwaar?
Bron: Libelle