Goed teken: overgeven tijdens je zwangerschap vertelt je dat je een gezonde baby draagt

31.05.2021 10:42

Kots- en kotsmisselijk boven de wc aan het hangen? Kun je je ontbijt niet naar binnen krijgen? Vind je je zwangerschap vooral ellende, die eerste 12 weken omdat je moet overgeven? Dat is een goed teken, blijkt uit onderzoek. 

Het Amerikaanse National Institute of Health heeft zich eens goed verdiept in deze zwangerschapskwaal. Zij hielden een onderzoek waaraan 797 vrouwen met een positieve zwangerschapstest deelnamen. De dames hielden vanaf de tweede week van hun zwangerschap dagelijks in een dagboekje bij of ze misselijk waren en hebben overgegeven.

 

Lees ook
Erg misselijk in de eerste 12 weken van je zwangerschap? Dan krijg je een meisje

Geen miskraam

Wat blijkt? De vrouwen die moesten overgeven, hadden tot wel 75% minder kans om een miskraam te krijgen. Dat lijkt dus aan te tonen dat het een teken van een gezonde baby in je buik is, als je kotsmisselijk bent in je zwangerschap.

‘Onze studie bewijst dat misselijk zijn en overgeven een beschermdende factor zijn voor de baby,’ aldus onderzoekster Stefanie N. Hinkle. Natuurlijk hóeft het niet zo te zijn: je kunt uiteraard ook kerngezonde kinderen op de wereld zetten zonder dat je moest overgeven in je zwangerschap. Dus laat je er niet door misleiden: maar een goed teken is dat groen zien wél. Is er tenminste iets om je aan vast te houden, als je weer boven de wc bungelt.

Bron: MiniMe