Erg misselijk in de eerste 12 weken van je zwangerschap? Dan krijg je een meisje

13.01.2021 10:53

Alle kwaaltjes in je zwangerschap zijn ergens aan te linken, natuurlijk. Zo zou het kunnen betekenen dat je een dochter krijgt, als je in de eerste 12 weken van je zwangerschap extreem misselijk bent.

Het lastige is: dit geldt natuurlijk lang niet voor alle vrouwen. En zo krijgen ook heel veel vrouwen die misselijk zijn in het eerste trimester van hun zwangerschap, een zoontje.

Snaaien

Dus ach, het blijft een beetje koffiedik kijken. Maar volgens de voorspellingen geldt wel: als je zwanger bent van een zoon, dan heb je juist ontzettende lekkere trek en sta je minstens 8 keer per dag enthousiast voor je koelkast. Dan doe je niets liever dan lekker snacken en snaaien en maakt het je allemaal niet meer uit wat je eet. Maar bij een meisje krijg je dus amper iets door je keel vanwege je misselijkheid. Ach, je weet het nooit zeker, natuurlijk – behalve als je op de echo een piemeltje ziet of niet.

Groeit je buik overigens snel de eerste maanden van je zwangerschap? Daar is ook wat over te voorspellen, mocht je nieuwsgierig zijn. Ook dat kan een teken zijn dat je een meisje krijgt. Een buik zou pas wat later echt zichtbaar zijn als je een jongetje krijgt: meestal zie je dan je zwangere buikje pas vanaf een week of 18, 19. Bij een meisje kun je na de eerste 12 weken zeker al wat zien gebeuren en is de kans groot dat je broeken allang niet meer lekker zitten.

Lees ook
Dít zijn de meest voorspelde namen in 2021 voor een jongen én een meisje

Bron: Mini Me

In samenwerking met Mama Magazine