Verdrietig: ouders hebben door corona hun tweeling al 5 weken niet gezien

20.04.2020 08:32

Het is inmiddels vijf weken geleden dat Kendra en Michael uit de Amerikaanse staat Pennsylvania hun tweelingdochters hebben gezien. Ze mogen door corona niet bij hun kinderen zijn.

En dat duurt erg lang. Ze mogen vanwege de hevige uitbraak van corona daar niet het ziekenhuis in.

Hun meisjes liggen daar wel, zonder de ouders in de buurt. Het maakt moeder Kendra verdrietig en wanhopig: ‘Ik heb het gevoel dat ze ons zo vergeten’. De meisjes werden in februari geboren en waren te klein. Ze moesten daarom in het ziekenhuis blijven om aan te sterken, maar vlak na hun geboorte brak het coronavirus uit. “We kregen een telefoontje: jullie mogen niet meer langskomen”, zegt moeder Kendra.

Ook de kinderen nog even mogen knuffelen in het bezoekuur, mag niet meer. Zelfs voeden mag Kendra niet. “Ik wilde borstvoeding geven en vroeg of ik toch mocht komen. Het antwoord was: nee. Ik moest thuis kolven en het langs brengen”. De ouders vinden het loodzwaar om niet bij de meisjes te zijn, maar ze hebben veel steun aan de verpleging. “Ze zijn heel lief. Ze nemen steeds contact op via FaceTime en sturen ons foto’s.”

Het stel heeft nog meer kinderen, die de eigen zusjes nog niet eens hebben ontmoet. De meiden zijn inmiddels al 2 maanden oud. Wanneer ze wel weer welkom zijn in het ziekenhuis, is nog niet bekend. Het kan nog veel langer gaan duren dan deze 5 weken.

Bron: RTL Nieuws

De leukste schoenen voor kids deze lente:

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!