‘Het oog van mijn dochter draait gek weg. Een dag later horen we dat het een hersentumor is’

15.05.2024 14:36

Deze moeder zag de ogen van haar kind op een dag gek weg en naar achteren draaien en ze ging direct naar de dokter. Haar dochter blijkt een hersentumor te hebben.

Een nachtmerrie voor elke ouder: je kind is ziek. Ernstig ziek. Je weet soms uit angst voor dit ondenkbare niet meer waar je allemaal op moet letten. Hoge koorts? Sufheid? Allemaal signalen om de dokter direct te bellen.

De 4-jarige Ryder is altijd een vrolijk meisje dat van verkleden en roze houdt. ‘Maar opeens zagen we dat haar ogen gek weg rolden. Ze draaiden weg. We konden in het ziekenhuis terecht voor een spoed MRI’.

Mijn dochter heeft een hersentumor

En dan zien de dokters iets op de scans, waarvan je nooit hoopt dat ze het zien. Een hersentumor. ‘Ryder is nu al twee keer geopereerd en haar staat nog meer te wachten. Ze krijgt de komende maanden chemotherapie om de groei van de tumor te vertragen. Voor de komende 15 maanden krijgt ze elke woensdag een chemokuur. Kinderen zijn ongelooflijk veerkrachtig. Na de operatie van vier uur lang aan haar hersenen, rende ze die middag alweer rond in huis. We maken het zo normaal mogelijk voor haar en knutselen wanneer we kunnen en gaan ons lekker verkleden. We willen het niet alleen maar over de kanker hebben.’

‘Ook hebben we besloten haar niet elk detail te vertellen, over hoe ziek ze echt is. En wat dood zijn is. Dat willen we haar besparen. Laat haar zo gelukkig mogelijk zijn. Na elke afspraak zegt Ryder tegen de verpleegkundigen: ‘Dankjewel zuster, dat je me beter maakt’. Het is zo’n lieverd. We geloven in de toekomst, al moeten we nu door een moeilijke periode.’ Een paar weken geleden kreeg Ryder een broertje, Rockwell. ‘Zijn komst brengt zoveel licht in ons leven. Wat genieten we met elkaar’.

Samen houden ze van zich prachtig aankleden en dan op de foto gaan:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy / Fashion Blogger (@afashionnerd)

Bron: People