Deze 8 namen zijn stiekem niet zo leuk voor baby’s, maar wel voor volwassenen

08.07.2024 12:11

Namen die een mond vol zijn voor een piepkleine frummel, maar als ze baby-af zijn, zijn ze ontzettend chique en prachtig. Dus deze namen zijn eigenlijk geweldig, maar je kind moet wel volwassen zijn, dan. En zolang ze jong zijn, gebruik je lekker een koosnaam.

Het kiezen van een naam voor je baby is een belangrijke beslissing die vaak wordt beïnvloed door trends, familietradities en persoonlijke voorkeuren. Sommige namen klinken misschien minder geschikt voor een baby, maar kunnen juist erg passend en aantrekkelijk zijn voor een volwassene.

Hier zijn enkele namen die wellicht niet direct schattig klinken voor een baby, maar die uitstekend passen bij een volwassene:

Voor Jongens

 1. Hugo
  Hugo klinkt misschien wat formeel voor een baby, maar als volwassene straalt Hugo kracht en intelligentie uit.
 2. Frederik
  Frederik kan wat ouderwets klinken voor een pasgeborene, maar voor een volwassene klinkt Frederik statig en betrouwbaar.
 3. Victor
  Victor klinkt misschien te serieus voor een baby. Als volwassene heeft Victor een krachtige en succesvolle connotatie.
 4. Willem
  Willem kan wat statig klinken voor een baby, maar later heeft Willem een koninklijke en krachtige uitstraling.

Voor meisjes

 1. Noor
  Noor klinkt misschien wat ouderwets voor een baby of wat serieus. Maar dat komt vanzelf goed: bij een volwassene roept Noor beelden op van gratie en intellect.
 2. Helena
  Helena kan wat statig klinken voor een baby. Als volwassene straalt Helena schoonheid en kracht uit.
 3. Catharina
  Catharina kan wat formeel en ouderwets klinken voor een baby, maar later straalt deze naam gratie en waardigheid uit.
 4. Elizabeth
  Misschien wel een van de mooiste meisjesnamen, maar voor een baby een mond vol. Dan is het leuk om Liz of Eliza te gebruiken als roepnaam. En later een geweldig chique naam.

Bij het kiezen van een naam is het belangrijk om te bedenken hoe de naam door de jaren heen zal klinken. Wat nu misschien formeel of ouderwets klinkt voor een baby, kan later in het leven juist kracht en respect uitstralen. Uiteindelijk is het kiezen van een naam een persoonlijke beslissing die moet passen bij je familie en je visie voor de toekomst van je kind. Dus denk ook niet alleen aan die schattige baby, maar ook aan een man of vrouw van dertig jaar.