Emmy verliest haar 12 weken oude dochter Fenny plotseling: ‘We mochten haar geen kus meer geven’

07.09.2022 11:55

Een nachtmerrie. Fenny is op de eerste dag van de gezinsvakantie plotseling overleden. Ze was pas 12 weken oud.

Helaas had Fenny nog geen uitvaartverzekering en financieel komen haar ouders Jeroen en Emmy er niet uit. Daarom wordt er nu voor haar geld ingezameld. Alle kleine beetjes hulp worden enorm gewaardeerd.

Het verhaal van baby Fenny

Hun verhaal wordt gedeeld vanwege crowdfundingacties: ‘Jeroen en Emmy moest dit overkomen. Hun baby Fenny was na 37 weken zwangerschap geboren, en had alleen een beetje extra zuurstof nodig. Daarna was Fenny kerngezond en ging alles goed, het gezin geniet dan ook volop van elkaar. Ze besloten om een korte vakantie naar Texel te boeken, met het hele gezin van Amsterdam naar Texel, met de trein. Heerlijk gingen ze op een welverdiende vakantie en het was de eerste vakantie met de pasgeboren (12 weken oude) baby Fenny.

Na een lange rit kwamen ze dan eindelijk aan. Ze legden Fenny om kwart over vijf op bed en gingen samen nog even zitten. Uiteindelijk werden de jongens naar bed gebracht om 20 uur. Emmy wil Fenny wakker maken voor een flesje, maar dan is daar ineens het kleine mooie meisje niet meer. Geen beweging, geen ademhaling en al helemaal verkleurd. Emmy schreeuwt naar haar man Jeroen, en die begint direct te reanimeren. Gelukkig krijgt Fenny weer een beetje haar kleur terug, maar er was nog geen ademhaling. Het ambulancepersoneel nam de reanimatie al gauw over, het vakantiehuisje stond ineens gevuld met ambulancepersoneel, trauma-artsen, politie en de traumahelikopter stond klaar.

Ineens werden Emmy en Jeroen tegengehouden en mochten ze niet meer bij hun eigen dochter Fenny, de politie volgde ze met iedere stap. Ze zagen vanaf een afstand het kleine meisje Fenny daar op de keukentafel gereanimeerd worden, maar wat ze ook deden, er kwam geen beweging. Fenny werd afgedekt en de artsen kwamen op je Jeroen en Emmy afgelopen. Jeroen en Emmy wisten al wat ze zouden gaan zeggen, maar ze wilden het niet horen.

Helaas is Fenny overleden. Op dat moment werd verzocht om samen met de twee jongens het vakantiehuisje te verlaten. Ze mochten enkel nog de hand van Fenny aanraken, geen kus geven, geen knuffel, helemaal niks meer. Ze moesten weg, want het huisje was ‘plaats delict’. Ze werden naar een ander vakantiepark op Texel gebracht, maar ze hadden geen flauw idee waar Fenny was, en waarom ze haar moesten achterlaten.

De volgende dag brak aan, ze beseften dat ze wakker werden zonder hun kleine meisje. De twee jongens tussen Jeroen en Emmy in – en eigelijk heeft niemand die nacht echt een oog dicht gedaan. Ze belden familie en vrienden, maar ze wisten nog steeds niet waar Fenny was.

Om 14 uur stond er politie en recherche voor de deur. Deze zeiden dat er altijd bij het overlijden van een kind onder de 18 jaar een procedure gestart moest worden. De laatste spullen konden nog niet uit het huisje worden gehaald, want het was nog steeds een ‘plaats delict’.

Verschrikkelijk

Dit overkwam Jeroen en Emmy op 5 en 6 september.
Wat een geweldige eerste gezinsvakantie moest worden, is geëindigd in een totale nachtmerrie.

Beide ouders hebben een uitvaartverzekering maar hebben er totaal nog niet aan gedacht om dit ook voor baby Fenny af te sluiten. Helaas heeft het gezin niet de financiële middelen om een uitvaart zelf te betalen.

Vandaar dat er een doneeractie is gestart, omdat Fenny een mooi en waardig afscheid verdient. Jeroen, Emmy, Joey en Jordi verdienen het om op een waardige manier afscheid te nemen van hun dochter en zusje.

Wil jij helpen om het gezin een mooi afscheid van Fenny te geven? Doneren kan hier

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAMA (@mamamagazine.nl)

Bron: doneeractie.nl