Zeker 50% van de moeders is na een zwangerschap 4,5 kilo (of meer) aangekomen

15.05.2020 06:43

Dat je na de zwangerschap niet gelijk weer terug bent bij je oude gewicht, is niets om je voor te schamen als moeder. Want je lijf heeft veel meegemaakt.

En het is niet gek dat je dan nog wat kilo’s hier en daar extra hebt zitten.

Bij de meeste moeders duurt het zeker 1 jaar voordat ze weer dichterbij hun oude gewicht zijn van voordat ze kinderen kregen. Zeker de helft van de vrouwen blijft 4,5 kilo of meer zwaarder na een zwangerschap, aldus onderzoekers. Dus als je op Instagram de ene na de andere slanke moeder ziet: maak je niet zo’n zorgen. Dat is niet per se de norm, dus.

Volgens kenners vallen alleen de vrouwen die in hun zwangerschap al minder dan gemiddeld zijn aangekomen, ook makkelijker Postpartum weer af. Het ‘probleem’ van moeilijk kunnen afvallen als je eenmaal kinderen hebt, is niet alleen dat je door slaapgebrek geen zin hebt om te sporten. Er is ook sprake van het hormoon prolactin: dat zorgt ervoor dat je meer trek hebt. Doe dat in combinatie met een half katergevoel dat je na een gebroken nacht overhoudt, en je kunt wel raden waarom je zo ontzettend zin hebt in iets lekkers. Geef jezelf daar niet de schuld van. Vrouwen in hun dertiger jaren verliezen minder makkelijk moederkilo’s dan twintigers. En zo is het helaas gewoon; geloof niet alles wat je ziet op Instagram, goed?

Bron: Bloomlife

De leukste sportkleding voor vrouwen op een rij: