Moeder waarschuwt voor kinderen die nagelbijten: ‘Mijn zoon moest met spoed geopereerd worden’

06.02.2024 21:02
nagelbijten

Nagelbijten: het lijkt onschuldig. Ook als je kind dit doet, zul je je niet zo snel zorgen maken. Toch wil deze moeder anderen waarschuwen.

Dat doet ze met een post op Facebook.

Nagelbijten kan gevaarlijk zijn

Hoi lieve mama’s. Ik wil jullie eventjes waarschuwen met kindjes die doen nagelbijten. Mijn zoontje is gisteren met spoed geopereerd moeten worden..

Hij had namelijk het fijt in z’n vinger zitten erdoor. Ze hebben 2 sneetjes moeten maken in z’n vinger en z’n nagel eraf moeten halen🥺.’

Door nagel bijten krijg je fijt?

Wat is fijt? Fijt verwijst naar een medische aandoening die ook bekend staat als paronychia. Het is een ontsteking van de huid rondom de nagel, meestal veroorzaakt door bacteriën of schimmels. Fijt kan pijnlijk zijn en gaat vaak gepaard met zwelling, roodheid en soms pusvorming rond de nagel.

Nagelbijten bij kinderen kan in sommige gevallen leiden tot fijt, maar het is niet per definitie zo dat alle kinderen die nagelbijten deze aandoening ontwikkelen.

Nagelbijten kan de huid rondom de nagels beschadigen en kleine wondjes veroorzaken, waardoor bacteriën of schimmels gemakkelijker kunnen binnendringen en een infectie kunnen veroorzaken. Als gevolg hiervan kunnen kinderen die nagelbijten een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van fijt. Let dus extra goed op de handen van je kind als je ziet dat ze graag kluiven.

Bron: Thuisarts