Kans van 1 op 52 miljoen: moeder van zeven kinderen wordt spontaan zwanger van vijfling

20.02.2023 14:23

Kinderen krijgen is iets magisch en het mag je overkomen als je geluk hebt. Maar deze Poolse moeder wint helemaal de jackpot: ze is spontaan zwanger geworden van een vijfling. Zij en haar man hadden al zeven kinderen.

En die kans is vrij klein: zo 1 op de 52 miljoen, maar.

De vijf kinderen die tegelijkertijd in Dominika’s buik groeiden zijn inmiddels geboren.

Een heel huis vol

Dominika beviel zondag via een keizersnede van haar vijf nieuwe baby’s in het Universitair ziekenhuis in Krakau, zo meldt het ziekenhuis dinsdag.

“Ik voel me geweldig. Veel beter dan ik dacht. De kinderen rusten en hun toestand is stabiel: jubelt de moeder van twaalf. “Dit is niet iedereen gegeven. Zo’n zwangerschap komt eens in de 52 miljoen keer voor. De kans dat je de loterij wint is groter dan dat je een vijfling krijgt. Ik ben wiskundige, ik houd van zulke statistieken.”

Hun oudste kind is inmiddels 12 jaar. Verder hebben ze nog een kind van 10, een tweeling van 7, een tweeling van 4 en een baby van 10 maanden. Daar wordt dus nu een vijftal pasgeboren baby’s aan toegevoegd met de namen Charles Patrick, Henry James, Elizabeth May, Evangeline Rose en Arianna Daisy. Dominika zegt zich geweldig te voelen. “Het gaat heel erg goed met de kinderen, hun toestand is stabiel. Dit is iets buitengewoons dat niet iedereen gegund is”, aldus de moeder van twaalf.

Bron: Facebook