Moeder reageert zó op heftige kritiek na het geven van borstvoeding aan haar 7-jarige zoon

05.01.2023 15:22

De Australische moeder Lisa Bridger (46) geeft haar zoontje (7) met autisme borstvoeding, maar krijgt een golf van heftige kritiek over zich heen. Haar zoontje heeft baat aan moedermelk en hij krijgt het zolang hij er om vraagt. 

De moeder reageert in een open brief op nieuwssite Kidspot.

Het is een medicatie

Een pedofiel is ze, ziek in haar hoofd. Lisa kreeg de heftigste reacties op haar verhaal van allerlei mensen. Toen de moeder dit verhaal deed was ze van geen kwaad bewust. Haar zoontje Chase is 7 jaar en heeft autisme, de manier om heb rustiger te krijgen is door de melk van zijn moeder. Ook voelt Chase zich veiliger wanneer hij borstvoeding krijgt, waardoor hij ook niet aan de medicatie hoeft. Dit is een hele fijn oplossing, maar toch denken veel mensen hier anders over en die vinden dat dit niet kan, een jongetje van 7 die nog borstvoeding krijgt.

Borstvoeding

Lisa heeft gereageerd en vertelt dat ze alles heeft geprobeerd om haar zoontje Chase rustig te krijgen en te kalmeren. “We hebben melatonine geprobeerd, maar ik slaagde er niet in om het hem te doen doorslikken. Nu krijgt hij melatonine via mijn melk. En zijn z’n aanvallen een stuk minder erg.” Tegenstrijdig met de aanvallen die Lisa online krijgt. Ze is zich een hoedje geschrokken van alle reacties. “Ik word beschuldigd van kindermishandeling, pornografie en het beschadigen van de gezondheid van mijn kind. Maar hij vraagt er zélf om. Ik geef het hem gewoon. Dat is toch geen mishandeling? Ik doe alleen maar iets natuurlijks, het is niks seksueels. En ik zou mijn zoon van 7 ook nog de borst geven als hij géén autisme had en erom vroeg. Voor mensenkinderen is het trouwens natuurlijk om de borst te krijgen tot 4 à 7 jaar. Dus aan iedereen die me ervan beschuldigt dat ik ziek ben en hulp nodig heb: er is mentaal niets mis met me.”

Hij wordt niet gepest

Maar hoe vinden de vrienden van Chase het dat hij nog borstvoeding krijgt van zijn moeder? Daar is Lisa eigenlijk heel kort over: “Zijn vriendjes en leeftijdsgenoten pesten hem niet en weten dat er niets mis mee is. Maar als ik de reacties van al jullie volwassenen lees, die me terechtwijzen en vinden dat hun comfort belangrijker is dan dat van mijn kind, dan snap ik waarom zo veel kinderen vandaag de pestkop uithangen.” Chase is ‘erg onafhankelijk, zelfverzekerd en niet beschadigd’, aldus Lisa.

Doorgaan met borstvoeding

Moeder Lisa gaat gewoon door met het geven van melk aan Chase als hij dat graag wil. Maar, ze zegt wel: “Zeker niet tot hij tiener of twintiger is. Zodra kinderen hun melktandjes kwijtraken en hun volwassen tanden krijgen, verliezen ze het vermogen om te zogen. Dat is normaal. Ik kijk trouwens echt wel uit naar de dag dat ik mijn lichaam terugkrijg.”
Bron: libelle.nl