Moeder kleedt haar baby dochter als gothic en krijgt kritiek: ‘Kind heeft kleurtjes nodig’

17.02.2023 14:21

Een moeder laat op TikTok zien hoe ze haar dochter in gothic-kleding kleedt. En daar krijgt ze commentaar op.

Reby maakte een grappige serie over haar 18 maanden oude dochter die een “gothic baby” is, heeft veel kritiek gekregen op de manier waarop ze haar dochter stylet. En dat terwijl ze het met een knipoog bedoelt.

Ze zegt dat ze veel inspiratie opdoet uit The Adams Family. In een video laat ze de kamer zien waarin haar dochter slaapt, met onder meer een grote houten wieg, donkere muurframes en spinnenwebversieringen. Een onderschrift op het scherm luidde: “The Victorian Gothic Nursery.” Drie maanden later plaatste ze een video waarin ze haar dochter Ever Moore laat zien, die ze soms ‘Eevee’ noemen, gekleed in een zwarte outfit, een zwart gelukskoekje vasthoudt voordat haar haar wordt geborsteld en een zwarte strik in haar haar wordt geplaatst.

Je kent ons niet

Een opmerking onder het bericht luidde: “Ik weet dat je ‘anders’ of ‘een coole moeder’ wilt zijn, maar terwijl een baby groeit, moeten ze omringd zijn met veel kleuren om hun hersenen te laten groeien.”

En er kwam nog meer kritiek. Zo zeggen sommigen dat haar “donkere esthetiek” schadelijk was voor haar dochter, en dat het kind “haar leven in volledige duisternis leefde vanwege haar houtskoolkleurige kinderkamer”. Maar Reby laat zich niet kennen: het is natuurlijk niet allemaal bloedserieus te nemen, ik vind verkleden gewoon leuk. ‘Beoordeel mensen en moeders niet op hoe ze eruitzien, alsjeblieft.’ Haar TikTok-video’s worden inmiddels meer dan 3 miljoen keer bekeken.

“Ik denk dat er een maatschappelijke verwachting is om een ​​huis in een bepaalde stijl te hebben: wit en beige. Ik krijg kritiek, maar er zijn ook veel moeders die het heerlijk vinden dat ik het net even anders doe.”

@rebyhardy Gothic Baby Edition #househardy #gothtok #gothic #HuluChippendalesDance #momtok ♬ Dandelions (slowed + reverb) – Ruth B. & sped up + slowed

Bron: TikTok