Onderzoek zegt: middelste kinderen zijn het succesvolst

18.05.2020 09:48

Soms vinden mensen het zielig als je zegt dat je de middelste thuis bent: ‘Want dan zit je er altijd zo tussenin’. Nou, vanaf nu heb je een mooi antwoord daar op.

Want volgens onderzoekers zijn middelste kinderen het succesvolst.

Er is zelfs meer, want wie de middelste is,  is op volwassen leeftijd niet alleen succesvoller, maar ook empathischer, onafhankelijker én creatiever. Dat komt met name doordat ze weten dat ze moeten knokken voor hun plek in het gezin, al van jongs af aan. Dat leren ze alleen maar beter als ze volwassen worden, en dan op de werkvloer. Ze durven te laten zien waar ze voor staan en te kiezen wat ze willen.

Dat je meer succes hebt dan de oudste of jongste thuis, komt ook omdat je sociaal bent. Je weet precies het goede te zeggen of te mailen, dus die banen die heb je voor het uitkiezen. Je hebt dat allemaal zelf geleerd toen je als sandwich tussen iedereen in zat: je kon zowel meedoen met de oudste als met de jongste. Omdat je dat al van zo jongs af aan hebt geleerd, heb je daar op latere leeftijd totaal geen moeite meer mee. Je kunt met iedereen wel vrienden worden, jij.

Bron: Mynd

De hipste print van het moment is toch wel tie dye: