Met deze 15 seksstandjes zou je de kans om zwanger te worden vergroten

08.06.2022 11:34

Volgens wetenschappers maakt het niet uit in welke positie je van bil gaat: je kunt door elk seksstandje zwanger raken.

Maar goed, wil je je kansen wat vergroten, dan kan het nooit kwaad om te kijken naar wat ervaringsdeskundigen tippen als beste houdingen. Je ovuleert tussen de 12 en 24 uur, elke maand weer. Het beste is om het in de 4-5 dagen voordat je ovuleert te doen, en op de dag van je ovulatie. Zo heb je de meeste kans om zwanger te worden.

Seksstandjes voor de zwangerschap

En dit zouden de 14 beste standjes zijn om zwanger te raken, aldus andere moeders en vaders:

 1. Missionaris
 2. Doggy style
 3. Billen in de lucht en benen om je partner heen, als vrouw liggend op de rug met een kussen eventueel onder de billen
 4. Vrouw ook op de rug, maar met haar benen hoog in de lucht naast het hoofd van de man
 5. Het aambeeld: In deze positie staat de man weer bovenop, maar de vrouw moet haar benen boven het hoofd heffen voordat hij penetreert. Het kan diepe penetratie mogelijk maken en helpen de G-spot te raken, die beide kunnen helpen om zwanger te worden.
 6. Magische berg: dit is een andere variant van de houding in doggy-stijl waarbij de man zich zo over de vrouw buigt dat zijn borst op haar rug ligt. Er wordt aangenomen dat deze pose het sperma dieper en sneller laat bewegen. Het kan ook de G-spot raken en het orgasme van de vrouw helpen.
 7. Lepelen: in deze pose ligt de vrouw op de zijkant terwijl haar partner van achteren lepelt. Het bekken van de vrouw is gekanteld in een hoek van 90 graden en men denkt dat het een beter bereik voor sperma biedt.
 8. Ploeg: De vrouw is gepositioneerd als een wielhol met de benen in de lucht. De partner houdt zijn benen vast als hij penetreert. Er wordt aangenomen dat de zwaartekracht werkt om het sperma verder naar beneden in de baarmoederhals te trekken.
 9. Butterfly: De vrouw ligt op haar rug, op een tafel. De partner beweegt tussen haar benen en tilt haar heupen op (of ze legt kussens onder haar heupen). Men denkt dat het ervoor zorgt dat het sperma langer in de vagina blijft, waardoor de kans op bevruchting groter is.
 10. De splijtende bamboe: De splijtende bamboe is een van de Kamasutra-houdingen, waarbij de vrouw een van haar benen over de schouders van de partner heft terwijl hij schrijlings over haar dijbeen gaat en haar been gebruikt voor ondersteuning. Afgezien van het raken van de G-spot, heeft deze positie waarschijnlijk een diepere penetratie en een betere kans op conceptie.
 11. De unie van de wolf: in deze pose staat de vrouw haar rug naar haar partner toe. De partner houdt haar middel vast en penetreert. Sommigen geloven dat het de spermacellen helpt een betere weg naar de baarmoederhals te vinden, waardoor een snellere conceptie wordt gegarandeerd.
 12. De vereniging van de oester: van deze pose wordt ook gedacht dat het helpt om zwanger te worden, naast dat het seks aangenamer maakt. De vrouw ligt op haar rug terwijl ze haar knieën buigt en de partner zal tijdens de geslachtsgemeenschap geknield zijn.
 13. Het hangslot: De vrouw zit op de rand van een paar hoge meubels en ondersteunt zichzelf met armen, achter haar en benen om haar partner geslagen. Men denkt dat het het sperma die extra ruimte en beweging geeft voor een gemakkelijkere conceptie.
 14. De pin: In deze positie ligt de man op zijn rug, met de vrouw bovenop. Men denkt dat deze positie vrouwen met zwaardere partners helpt.
 15. De sfinx: De vrouw moet op haar buik liggen, met het gewicht op de onderarmen. Een van de benen moet naar de zijkant worden gebogen, terwijl de andere recht naar achteren moet zijn. De partner zal dan schrijlings op haar zitten, met zijn gewicht op zijn armen. Deze positie zal waarschijnlijk diepere penetratie en conceptie mogelijk maken.

Lees ook
Mannen en vrouwen die in deze auto rijden, zouden het meeste seks hebben