Mensen die meer emoji’s gebruiken als ze appen zouden een beter seksleven hebben

20.10.2020 12:02

Stuur je na elke ‘ja is goed’, een lachende huilende emoji? Of na elke ‘nee, sorry’ een aapje dat de handen voor zijn ogen houdt?

Het is niet zonder reden, blijkt. Want mensen die veel emoji’s gebruiken bij het appen of mailen, zouden populairder zijn. En dus vaker op date gaan en meer seks hebben, als resultaat van die populariteit. Zeker 3 procent van de mensen gebruikt in elke tekst die ze sturen minstens één emoji en 28 procent van de mensen gebruikt ze regelmatig.

Hoppatee

Je raadt het al: de groep die de emoji’s heel vaak gebruikten, hadden vaker een succesvolle date die eindigde in een vrijpartij. Mensen geven aan dat ze emoji’s gebruiken ‘omdat het hun berichtje wat meer persoonlijkheid geeft’. Het vaak gebruiken van emoji’s is ook gelinked aan het hebben van meer sekspartners. Tja, toch maar eens dat blozende glimlachje meesturen?

Welke emoji dan? Lachen van het huilen, de emoticon met de blozende wangen, het hartje, het duimpje omhoog en de verliefde emoticon voeren het lijstje van meest gebruikte emoji aan. Weet je gelijk wat een beetje ‘normaal’ is.

Bron: Psychology Today