Masha zamelde geld in voor haar eigen begrafenis: ‘Dan laat ik mijn zoontjes met meer rust achter’

16.02.2024 10:16

De hemel is een mooie ster rijker. Veel te vroeg is Masha Diana Bruijstens overleden aan de gevolgen van kanker. Ze laat haar twee zoons achter.

Masha kwam eerder in het nieuws omdat ze zelf geld inzamelde voor haar begrafenis. Op TikTok legde ze uit waarom ze dit geld nodig heeft. “Ik wil me graag laten begraven, zodat mijn kinderen nog iets tastbaars hebben”.

Zelf geld inzamelen voor als je doodgaat is opvallend. Maar het verhaal erachter is hartverscheurend. Masha had uitgezaaide kanker en wist dat ze niet meer beter zou worden. Maar ze wilde haar zoons niet met veel schulden achterlaten, en toch begraven worden. Masha schreef op haar Crowdfunding-pagina: ‘Ik heb uitgezaaide melanoom en leukemie, helaas door eerdere ziekte kon ik geen verzekering inschakelen daar moet 10 jaar kanker vrij tussen zitten… Ik heb 2 prachtige jongens die ik moet achterlaten dus ik hoop voor hun nog wat over te houden. Ik wil jullie allemaal bedanken’. Vanwege haar eerdere ziekte kon ze dus niet de juiste verzekering afsluiten. Belachelijk dat dat zo werkt in Nederland, natuurlijk.

Groot gemis

Er is massaal geld gedoneerd op haar pagina. Want: de lieve mensen zijn altijd met meer. Honderden mensen staken Masha en haar gezin een hart onder de riem. Het trieste nieuws dat ze is overleden, raakt ons allemaal. Zo reageert iemand op haar pagina: ‘Je bent 1 van de meest sterke vrouwen die ik ken. Jij verdient zoveel meer. Ik ken je niet, en toch voelt het van wel. Ondanks je situatie heb je zoveel mensen laten lachen. En zonder dat je het weet een steun geweest voor mensen die hetzelfde meemaken. Je bent echt een heel groot voorbeeld van velen. Goede reis lieve sterke vrouw’.

Een ander zegt: ‘Wat ben je een sterke vrouw!! Jouw zoontjes zullen trots op je zijn als ze later terug kijken naar jou en jouw gevecht. Niks en dan ook echt niks kan de pijn verzachten, maar een gerustelling dat jouw man en zoontjes verder kunnen zonder financiële zorgen is zeker heel fijn. Het is al allemaal lood zwaar voor jouw en voor hun straks als ze jou moeten missen’.

Er zal een mooi mens worden gemist. In een van haar laatste beelden zei zei: “Ik wil jullie echt bedanken dat jullie mij een klein stukje rust geven voor mij en mijn jongens. Ik vind het zo lief, echt hartverwarmend.” Ze was zichtbaar emotioneel geraakt door alle donaties. We wensen haar en haar jongens veel sterkte met dit veel te grote verlies. Er is inmiddels al 48.000 euro opgehaald voor haar nabestaanden en uitvaart. Je kunt hier nog steeds doneren.