Geen seks, wel 2 kinderen? Marjan en Berry hebben een ‘platonisch gezin’

12.04.2021 08:07

Marjan Smit (42) kreeg met haar platonische vriend Berry Verkuil (40) twee kinderen. Dat vertelt ze in een eerlijk interview aan het tijdschrift &C.

Geen seks, maar wel een gezin samen. Dat is waar Marjan en Berry voor hebben gekozen.

Kinderwens

En nee, ze wonen ook niet samen. Berry valt op mannen, net als Marjan. Maar Marjan kwam de juiste maar niet tegen. Ze voeden hun dochters Milou (5) en Romee (1,5) in verschillende huizen op. Gewoon, in een co-ouderschapsconstructie. Berry: ‘Mijn leven lang wist ik: ik wil vader worden. Maar dat is lastiger als je op mannen valt. Ik heb altijd gedacht: wat doe je een kind aan? Ik vind dat een kind ook een moeder moet hebben. Zo kwam ik uit op de website van Meer dan gewenst, een platform voor LHBT’ers met een kinderwens.’

Gelukt

Marjan: ‘Berry zag mijn oproepje, mailde me en er was meteen een klik. Maar we wilden niet over één nacht ijs gaan, dus we hebben afgesproken om elkaar een jaar lang beter te leren kennen. Als dat goed ging, konden we het traject starten.’ Berry: ‘Twaalf maanden later zijn we zelf begonnen met insemineren. Dat was verrassend genoeg meteen raak. We waren in alle staten, zo blij. Natuurlijk zijn er altijd mensen die hun wenkbrauwen optrekken. Eerst is hij homo, nu wil hij een kind. Moet dat nou? Maar die reacties zijn op één hand te tellen.’ Nu hebben ze dus samen een heel modern gezin. Wat een rijkdom en wat mooi dat het zo kan.

Lees ook
Jongste kind in het gezin heeft de meeste kans om miljonair te worden

Bron: &C