Jongste kind in het gezin heeft de meeste kans om miljonair te worden

18.03.2021 20:10

Ben je de jongste thuis? Of heb je een jongste zoon of dochter? Dan is het opletten, want: de jongste in het gezin heeft de meeste kans om miljonair te worden.

Ja, echt, dus.

Ka-ching

Dit is het resultaat uit een onderzoek gepubliceerd in The Journal Personality and Individual. Hieruit bleek dat de jongste kinderen de grootste kans hebben om later succesvol ondernemer te worden. Ze zijn namelijk vaak ondernemend en leren snel, omdat ze als jongste thuis al gauw mee moesten doen met hun oudere broers en/of zussen. Er is onderzoek gedaan in duizenden gezinnen. Wie was het rijkst: de oudste, middelste of jongste? Het jongste kind heeft maar liefst 49 procent méér kans om een miljoenenimperium op te bouwen. Ka-ching.

Persoonlijkheid

Het heeft alles te maken met de persoonlijkheid van de jongste. De jonkie van het stel ziet namelijk minder snel gevaren op de weg en doet het gewoon. Ze durft en neemt risico’s in het leven, meer dan de oudste durft. Een jong kind in het gezin ziet meer kansen en probeert alles uit, zeker omdat de weg al is gebaand door de oudsten. Ze zoekt daarom sneller naar oplossing out of the box – en dat kan in het ondernemen vaak nét dat ene zetje zijn dat je nodig hebt om het helemaal te maken.

Lees ook
Eindelijk bewijs: het jongste kind is het vervelendst

Bron: 100p