Man moet ex 204.000 euro betalen omdat zij voor de kinderen zorgt en het huishouden doet

09.03.2023 13:51

Een Spaanse man moet zijn ex-vrouw 204.000 euro betalen omdat ze na 25 jaar uit elkaar gaan, maar zij onbetaald werk heeft gedaan waar hij van kon profiteren. 

Het stel was niet in gemeenschap van goederen getrouwd, waardoor Ivana niks overhield bij de scheiding. De man is eigenaar van verschillende sportscholen en heeft diverse dure auto’s en onroerend goed in bezit.

Kortom: geld zat. Maar nu ze uit elkaar gaan had zij geen poot om op te staan. En dat terwijl ze al die jaren voor hun kinderen zorgde en het huishouden deed.

Ze spande na hun scheiding een rechtszaak aan om naar eigen zeggen erkenning te krijgen voor het huishoudelijk werk dat ze tijdens hun huwelijk had gedaan. En die lijkt ze gewonnen te hebben: ze krijgt nu een vergoeding voor alles wat zij heeft gedaan.

De advocaat van Ivana zegt dat haar cliënt haar leven gewijd heeft aan de zorg voor de kinderen, terwijl haar ex-partner tijd had om te werken aan zijn carrière en rijk te worden. “Het is belangrijk dat vrouwen erkenning krijgen voor de tijd die ze aan hun gezin besteden.”

Ivana hoopt dat de uitspraak ook andere vrouwen inspireert in een soortgelijke situatie. “Ik steunde mijn man in zijn werk en focuste op mijn rol als moeder. Maar dat leverde me financieel niets op, alles stond op zijn naam.”

Bron: RTL Nieuws