Je linea nigra vertelt je of je zwanger bent van een jongen of een meisje

15.03.2021 07:48

Die donkere lijn op je buik als je zwanger bent: de linea nigra. Niet iedere vrouw heeft ‘m. Maar als je ‘m wél hebt, die zwangerschapsstreep, dan kan het wat vertellen over het geslacht van de baby in de buik.

Zo wordt er beweerd dat als deze lijn onder je navel stopt, je een meisje zou krijgen. Loopt hij verder door tot boven je navel, dan ben je zwanger van een jongen.

Even spieken

De meeste vrouwen zijn niet blij met een streep op hun buik tijdens hun zwangerschap, maar het kan je dus een hoop vertellen. En waarschijnlijk verdwijnt ‘ie na de zwangerschap langzaamaan vanzelf weer. Bij de meeste vrouwen is de streep bruin en ongeveer een centimeter breed. Grofweg driekwart van alle zwangere vrouwen krijgt een zwangerschapsstreep. Maar tot waar de streep loopt op je buik, heeft alles te maken met of je een jongen of een meisje krijgt.

Hoe je er aan komt? Het heeft alles te maken met je hormonen die veranderen als je zwanger bent. Door je veranderde hormoonhuishouding krijg je een verhoogde pigmentproductie. Daardoor wordt je pigment op je buik meer zichtbaar. Zie je niets op je buik? Naast de zwangerschapsstreep kan je de gevolgen van een verhoogde pigmentproductie onder andere zien in je gezicht (zwangerschapsmasker) en het donkerder worden van je tepels.

 

Lees ook
Heb je een ronde buik naar voren als je zwanger bent? Dan krijg je een jongen

Bron: 24Baby

In samenwerking met Mama Magazine