Kinderen met deze 3 sterrenbeelden luisteren het slechtst naar hun vader

13.02.2023 09:42

Of je kind een papa’s- of mama’s-kindje is, dat weet je van tevoren nooit. Vaak hebben kinderen op een bepaalde leeftijd wel een voorkeur voor één van de ouders.

En dat heeft alles te maken met het sterrenbeeld van je kind.

Want sommige kinderen luisteren juist heel graag naar mama en doen alles wat mama zegt, omdat mama nou eenmaal mama is. En papa? Die is heel gezellig en lief en leuk om mee te spelen, maar als hij zijn kind naar bed wil brengen… Dan wordt er driftig gesmeekt om mamamamamamama.

Deze drie sterrenbeelden luisteren het minst goed naar hun vader:

  1. Vissen
    De ene Vis is meer op zijn papa gericht dan de andere Vis, maar omdat mama het meeste thuis is willen ze graag dat mama alles doet. Luiers verschonen, aankleden, instoppen, boekje voorlezen. Ze zijn dol op papa en vragen elk uur van de dag wanneer hij thuis komt uit werk, maar echt luisteren naar papa? Dat doen ze liever niet. Of nou ja, alleen als hij streng doet, dan moet het wel. Maar meestal is het mama voor en mama na. Als mama zegt dat het goed is en het mag, doen ze het braaf.
  2. Boogschutter
    De Boogschutter is een echt papa’s kindje. Ze willen graag veel bij papa zijn en hun vader is hun grote idool. Ze kijken graag naar hem op: als ze jong zijn, en ook als ze ouder zijn. Maar het geldt wat minder voor het brave luisteren als er iets moet gebeuren: dan kijken ze toch even naar mama, of het echt zo is. Mama is de baas in huis, maar papa is de grote held.
  3. Maagd
    Kinderen met dit sterrenbeeld leunen veel op hun vader: ze vinden het heerlijk als hij er is en brengen graag tijd met hem door. Maar geluisterd wordt er niet: ook niet zo naar mama, blijkt. Ze trekken liever hun eigen plan en dat pakt vaak ook goed uit. Ze zijn rustige kinderen die de kat eerst uit de boom kijken. Ze zijn aanhankelijk aan hun ouders maar hebben minder behoefte aan regels en ritme.
Bron: Voormijnkleintje