Waarom je volgens kinderpsychologen je kinderen níet op de mond moet kussen

24.04.2022 09:07

Het blijft een beetje een discussie onder veel ouders: je kind op de mond kussen, is dat nou ‘gek’, of niet?

We kussen en knuffelen onze eigen kinderen natuurlijk zoveel als we kunnen. Maa de ene moeder doet dat anders dan de ander.

Zo kust bijvoorbeeld Victoria Beckham haar kinderen op de mond. Toen ze hier een foto van deelde op social media, ontplofte het internet. Ze kreeg veel commentaar over zich heen. Waarom? Volgens kinderpsycholoog Charlotte Reznick zou je je kind nooit op de mond moeten kussen.

‘Als je ermee begint als ze klein zijn, dan is het nog schattig, misschien. Maar wanneer stop je er dan mee? Wanneer zijn ze te groot?’. Volgens haar ontwikkelen kinderen zich op seksueel vlak al op jonge leeftijd, en door kussen van je ouders op je mond te krijgen, kan verwarring ontstaan.

Het is onderzocht. Je lippen ontwikkelen vanaf een jaar of 5, 6 en zijn erogene zones, voor alle mensen. ‘Er zit veel gevoel in en door het aan te raken, komen de ‘liefdesstofjes’ serotonine en oxytocine vrij. Het lijkt alleen maar lief en zo is het zeker ook bedoeld, logisch, maar vanaf deze leeftijd kan het ‘gekker voelen’ voor een kind.’

Victoria en de kus met haar dochter Harper:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy Birthday baby girl ??? We all love you so much ??? X @davidbeckham @brooklynbeckham kisses from mummy X

Een bericht gedeeld door Victoria Beckham (@victoriabeckham) op

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

Bron: Newsner