Josephine werd moeder van een tweeling, nog een tweeling en zelfs een 3e tweeling

07.06.2022 13:16

Je kunt het je misschien niet voorstellen, want de kans is ook wel erg klein... Maar stel dat je een tweeling krijgt. Dan is dat al heel bijzonder toch? Josephine kreeg maar liefst 3 keer een tweeling.

‘Bijna een jaar lang heb ik het genoegen gehad om de verbaasde uitdrukkingen van mensen te zien als ik vertel dat ik moeder ben van zeven kinderen, waaronder drie sets van een tweeling.

Ik geniet ondanks de hectiek van het moederschap, zeker omdat het mij en mijn man 17 tumultueuze jaren kostte om hier te komen. We probeerden ondanks onvruchtbaarheid via internationale adoptie, IVF, zwangerschapsverlies en draagmoederschap, ons gezin alsnog te stichten. En dat lukte: met heel veel twins. Haha.’

En nog een

Nadat we onze tweede tweeling thuis hadden verwelkomd via draagmoederschap, voelde ik mezelf bezwijken onder de chaos om me heen. Twee tweelingen, hoe doe je dat? Josephine had al een kind, en kreeg na haar tweede tweeling nog een tweeling. Drie twins, een bijzonder gezin. “Met drie sets van tweelingen in verschillende leeftijdsgroepen – baby’s, 6-jarigen en 13-jarigen – moet ik constant mijn denkwijze en benadering veranderen wanneer ik met mijn kinderen omga, zodat ik er volledig voor hen kan zijn. Ik hou van mediteren en mindfulness, omdat ik anders het dagelijks leven niet aankan. Ik moet soms terug naar mijn eigen gedachtes en accepteren dat niet alles perfect kan gaan thuis”.

Josephine haar truc is dus vooral in het moment leven: echt genieten van alle tijd die ze heeft met haar kinderen en niet te veel nadenken of wat er allemaal anders en beter moet. Misschien kunnen alle moeders daar wat van leren, toch?

Lees ook
‘Lange vrouwen hebben meer kans op het krijgen van een tweeling’

Bron: Motherly