Jessie Jazz Vuijk open over miskraam: ‘Loslaten van alles wat er had kunnen zijn maar helaas nooit is geweest’

13.12.2022 09:22

Jessie Jazz Vuijk gaat door een lastige periode in haar leven en is daar op Instagram open over. “Er is echt zo veel in mijn leven gebeurd. Ik ben vorige week mijn vader verloren en ik heb een miskraam gehad”, begint Jessie. “De maanden hiervoor waren echt giga intens en heftig.”

Ze deelt graag met haar volgers waar ze doorheen gaat, want ‘delen is helen’. Verdrietige tijden voor het model, die al een tijd samen is met presentator Kaj Gorgels.

Jessie omschrijft dat ze ‘golven van verdriet en pijn’ voelt. Dat ze zich ‘leeg en miserabel’ voelt, maar ze kan ook levenslessen uit deze pittige periode halen. “Toen ik de miskraam kreeg, zette het iets bij me in beweging”, vertelt de vriendin van Kaj Gorgels. “Doordat ik die miskraam heb gehad, zie ik in dat ik veel beter voor mezelf mag zorgen.”

Jessie vervolgt: “Ik realiseer me dat ik best wel hard was voor mezelf. Heel hard trainen, heel veel werken en heel veel van mezelf verlangen. Doordat ik even werd uitgeschakeld dacht ik oké, wat kan ik hier uit halen?”

Ze is ervan overtuigd dat alles met een reden en uiteindelijk in haar voordeel gebeurt. “Ook al zit ik hier echt mijn oogballen uit mijn kassen te janken: ik weet dat dit de bedoeling is. Ik hoef het niet te begrijpen, maar ik weet dat het allemaal uit liefde voor mij gebeurt.”

Vader

Met haar vader had ze geen goede band.

Over haar vader zegt Jessie: “Ik heb nooit de allerbeste band met hem gehad. Helaas is het leven gewoon zo gelopen en hebben we allebei een ander pad gekozen en was hij er ook in mijn jeugd niet echt voor mij.” Ze vervolgt dat er ‘best wel heftige dingen’ zijn gebeurd, waardoor ze besloot om weinig contact met hem te houden. “Ik heb het jarenlang nog geprobeerd, maar ik werd keer op keer teleurgesteld.”

Als rouwende dochter geeft ze eerlijk toe dat het ‘dubbel’ voelt dat hij overleden is. “Aan de ene kant voel ik: nu is het echt klaar, ik kan het niet meer goed maken, ik kan niks meer doen om het wel te laten werken. En aan de andere kant opent zich een heel nieuw hoofdstuk.” Ze geeft aan dat het verlies van haar vader ook een ‘bepaalde rust’ met zich meebrengt. “Nu kan ik misschien wel de band opbouwen die ik nooit met hem heb gehad. Eigenlijk voel ik dat al helemaal zo.”

En, zo filosofeert ze over haar dubbele verlies: “Loslaten van alles wat er had kunnen zijn maar helaas nooit is geweest. De dood is definitief én ook weer niet. Zo heb ik al antwoorden gekregen, van de andere kant, waar papa zei: “Het is ongelofelijk maar echt achter alles zit liefde!” Ik weet niet precies hoe het werkt maar ik weet zeker dat dit niet het einde is.”

Jessie en Kaj samen:

Bron: RTL Nieuws