Heftige foto gaat het internet over: meisje wordt 25x gebeten op de opvang

23.05.2021 11:12

Een heftige foto gaat het internet over: een meisje is maar liefst 25 keer gebeten door een ander kind op de opvang. Dat de leidsters niet ingrepen, valt bij de moeder van het meisje totaal verkeerd.

En terecht.

Niemand hielp

Het overkwam de Amerikaanse moeder Alice Bryant, die woest is op de crèche en een schokkende foto op Facebook plaatste. Ze wil aandacht vragen voor wat haar is overkomen. “Eerst dacht ik: zijn dit echt bijtwonden? Daarna kon ik niet meer nadenken, ik begon gewoon te huilen,” zo legt ze uit hoe het voor haar voelde toen ze ontdekte hoe heftig haar dochter is gebeten. Haar dochtertje Rosalynn was vrij nieuw op de opvang, het incident is pas op de vijfde dag gebeurd. De leidsters boden hun excuses aan, maar hebben veel te laat of niet ingegrepen.

Ze grijpt naar Facebook om zo haar verhaal met iedereen te kunnen delen. Ze voelt zich ongehoord en niet begrepen. De juffen zeggen dat ‘zulke dingen met kinderen onderling nu eenmaal kunnen gebeuren’. “Samen met de politie heb ik de wonden geteld, maar ze zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. Het zijn er sowieso meer dan 25.” Ook jeugdinspectie is inmiddels op de hoogte. Toch wordt er weinig met haar klacht gedaan. “Niemand heeft nog contact met me opgenomen,” deelt ze op Facebook. Haar verhaal wordt al tienduizenden keren gedeeld op social media.

Lees ook
Wetenschap bevestigt: je kind soms ‘willen opeten’ uit liefde is een goed teken

Niet gebeld

“Mijn maag draait er nog steeds van om,” laat Alice weten. “Niemand heeft iets gedaan toen dit was gebeurd. De leidsters hebben mij niet eens gebeld. Het feit dat niemand iets doet als mijn kind wordt gebeten… Misschien werden de kinderen alleen gelaten of werd het huilen genegeerd?” De kinderopvang heeft nog niet gereageerd op het incident.

Bron: Facebook