Wetenschap bevestigt: je kind soms ‘willen opeten’ uit liefde is een goed teken

14.04.2020 11:51

Als je kleintje zó schattig is en zó lekker ruikt naar baby en zoet, dan wil je soms letterlijk een hap nemen uit een wang. Of een voetje opeten.

Heel herkenbaar voor veel moeders, dat gevoel van ‘je kind willen opeten’. De uitdrukking is dan ook niet voor niets: ‘Je bent om op te eten zo lief’.

Het gevoel komt ergens vandaan, aldus wetenschappers. Het is een manier om een diepe genegenheid te uiten. Je voelt zoveel liefde voor een kind dat dat vaak een plek moet krijgen in je systeem, in je emoties. Je bent zo dol op je kind, dat je dat associeert met eten, omdat eten nu eenmaal een basisbehoefte is van de mens. Natuurlijk wil je je kind niet echt pijn doen door in hem of haar te bijten, maar je uit op deze manier een ontzettend grote wolk aan liefde en moedergevoelens.

Kom eens knuffelen
Of het dus normaal is dat je dit wilt doen, je kind opeten? Ja. En ook dat gevoel van je kind willen fijnknijpen en in een wangetje willen pletten omdat het zo’n verschrikkelijk lief wangetje is… Het klinkt allemaal wat gek, maar het is wel hoe moeders zich voelen. Volgens de wetenschap zou het je juist een betere ouder maken, als je soms het gevoel hebt dat je je schattige baby met spekarmpjes en beentje wilt fijnknijpen. Het is een manier dat een goede hechting tussen moeder en kind laat zien: je hebt alles over voor je kleintje.

Overigens helpt het ook met het verminderen van stress, als je dan even een lekkere kus geeft aan dat wangetje of even een voetje vastpakt. Kinderen kunnen dus écht zorgen voor minder stress en meer geluksgevoel. Nou hop, lekker knuffelen met je kleintjes. Het is goed voor je.

Bron: Motherly

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!