Gwenny wil graag 12 kinderen: ‘Rare opmerkingen over ons gezin doen nog altijd pijn’

10.05.2021 08:10

Alex (13), Axel (12), Xela (11), Lexa (10), Xael (9), Xeal (8), Exla (5), Leax (4), Xale (2) en Elax (1) hebben er met Alxe een kersvers zusje bij. En hun ouders willen nog 1 kindje, na deze 11. Het hebben van 12 kinderen is hun grote droom.

En alle namen, je ziet het al, zijn van dezelfde letters gemaakt.

11 keer zwanger

In 13 jaar tijd is moeder Gwenny (31) al 11 keer bevallen. Na 11 zwangerschappen is ze ongeveer 8,3 jaar van haar leven zwanger geweest. ‘We zouden graag twaalf kinderen hebben, dus we zijn er bijna. Of we voor de naam van de laatste lang moest zoeken? De mogelijke lettercombinaties zijn bijna op, dus de keuze wordt wel steeds beperkter’. Toch wil ze na haar laatste bevalling nog 1 keer zwanger worden. Dan is haar grote gezin compleet.

Lees ook
Wereldnieuws, maar écht waar: vrouw bevalt van 9 baby’s tegelijk

Negatief

Negatieve reacties krijgen ze helaas vaak, zo vertellen ze aan het AD. “Als we ergens heen gaan, dan doen we dat met twee minibusjes. Eentje voor de meisjes en eentje voor de jongens”, lacht ze. ,,Soms krijgen we dan wel vreemde blikken of rare opmerkingen. Dat we het louter voor de kinderbijslag zouden doen. Die opmerkingen doen na al die jaren nog steeds pijn, maar daar probeer ik me overheen te zetten. We houden van onze kinderen, we werken, we sturen de kinderen naar school en doen er alles aan om hen een mooie toekomst te bieden.”

Lees het hele interview met het gezin hier.

Bron: AD