Wereldnieuws, maar écht waar: vrouw bevalt van 9 baby’s tegelijk

05.05.2021 06:54

Een tweeling is al dubbel zo druk en dubbel zo gezellig: heel bijzonder als je dat mag meemaken. En sommige vrouwen krijgen zelfs een drieling. Maar een vierling of meer, dat komt eigenlijk zelden voor. Laat staan 9 baby’s.

Toch is het gebeurd, in het Afrikaanse Mali, zo meldt de NOS.

Wow

Een Malinese vrouw is bevallen van negen baby’s. Dat kwam ook voor de artsen als een verrassing: op echo’s werden zeven baby’s gezien, maar dat werden er dus twee meer. 9 baby’s tegelijk in je buik: het komt eigenlijk nooit, nooit voor. Zoiets zie je alleen bij katten of honden.

Wonder

Een wereldwonder, dus. “De pasgeborenen, vijf meisjes en vier jongens, en de moeder maken het allemaal goed”, zegt de Malinese minister van Volksgezondheid in een persbericht. “Namens de regering van Mali wenst de minister de baby’s en moeder een lang leven toe.” In het land werd de bijzondere zwangerschap van de vrouw met interesse gevolgd.

Lees ook
Vrouw wordt óók zwanger van 3e kind terwijl ze al in verwachting is van een tweeling

De moeder, Halima Cisse (25) uit de regio Timboektoe, werd in eerste instantie verzorgd in hoofdstad Bamako. Vanwege haar uitzonderlijke situatie werd ze eind maart overgebracht naar Marokko, omdat daar specialistische zorg voorhanden was. Specialisten maakten zich zorgen over haar gezondheid en over de overlevingskansen van de foetussen. De baby’s werden in Marokko ter wereld gebracht via een keizersnede en maken het naar omstandigheden goed. Hoe veel te vroeg ze zijn geboren, is niet duidelijk, maar ze zullen de 40 weken in de buik van hun moeder niet hebben gehaald.

Nieuwsmedia melden nog: ‘Het krijgen van een negenling is een uiterst zeldzaam. Vaak overleven een of meerdere baby’s de zwangerschap niet als gevolg van medische complicaties.’

Bron: NOS