Foto gedood gezin schokt de wereld: vader, moeder en kinderen wilden vluchten, maar sneuvelden

08.03.2022 12:29

Een foto waar geen woorden voor zijn. Die zo schokkend en droevig is, dat je het er koud van krijgt. De rillingen je over je rug lopen. Dat is deze foto van een gezin uit Oekraïne, dat op de vlucht was. 

Was. Maar ze haalden het niet.

Mag niet, kan niet

Ze werden geraakt door bommen. Vader, moeder, kinderen. Ze overleden allemaal, naast hun koffers. Op straat. De foto staat vandaag op de voorpagina van de New York Times. Omdat het de wereld wakker moet schudden. Omdat we ons allemaal moeten realiseren wat daar gebeurt. Dat er onschuldige burgers sneuvelen en dat dat niet menselijk is, dat dat nooit goed te praten valt.

“Oekraïense soldaten helpen een gezin dat werd geraakt door Russische mortierbommen in het dorp Irpin, maar konden weinig doen”, staat er bij de foto geschreven. De foto gaat inmiddels wereldwijd viral en kan als schokkend worden ervaren. “Burgerdoden zijn onlosmakelijk verbonden aan het voeren van oorlog in steden”, zegt ook Rob de Wijk, oprichter van The Hague Centre for Strategic Studies. “Je mag geen burger aanvallen, maar als je steden bombardeert, weet je dat er burgerslachtoffers vallen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RTL Nieuws (@rtlnieuws)