Erotische dromen tijdens je zwangerschap: bijna alle vrouwen hebben ze

19.05.2021 09:04

Droom je intens en heftig over erotische avonturen terwijl je zwanger bent? Dat is eigenlijk heel normaal, want dat heeft alles te maken met de hormonen die door je lijf gieren.

De meeste zwangere vrouwen dromen namelijk over 2 verschillende dingen: angst en orgasmes.

Vrouwen zijn vaak bang voor de bevalling en daarom komen angsten in hun slaap naar boven. Ook dromen de meeste vrouwen over alles wat er mis kan gaan, ook al is dat helemaal niet reëel. Zoals een baby met 2 hoofden of midden in de supermarkt moeten bevallen. Ook angstige dromen over hun partner waarin hij aangeeft hen niet meer aantrekkelijk te vinden, horen hierbij.

Lees ook
In de eerste 2 jaar met een baby verlies je als moeder gemiddeld 4 maanden aan slaap

Spanning

En dan de spannende dromen. Dat kan een stuk heftiger zijn in je zwangerschap, mede dankzij de vrouwelijke oestrogeen hormonen die door je lijf gieren. Je libido wordt simpelweg wat hoger – zeker in het 2e trimester. Er komt ook meer bloed naar je vagina, waardoor je daar sneller gevoelig bent. Je kunt in je slaap dan ook tot een hoogtepunt komen, ook al doe je daar niet eens je best voor. Doordat je minder vast slaapt (doordat je oncomfortabel ligt bijvoorbeeld), wordt je remslaap beïnvloed. Tijdens deze slaapfase droom je en doordat deze nu vaker verstoord wordt, kun je anders gaan dromen.

Bron: Vriendin