Onderzoek: hoe eigenwijzer je kind, hoe rijker hij of zij later in het leven wordt

15.12.2021 12:31

Eigenwijze kinderen: je hebt er soms je handen vol aan. Altijd hoor je ‘nee’, nooit willen ze wat jij wilt, ze ondernemen kattenkwaad zodra ze wakker worden… Toch heeft al dat ondeugende geklier een goed doel.

Want je eigenwijze kind weet precies wat-ie wil. Of wat-ie niet wil.

Kijk eens aan

En dus laat je kind zich de les niet makkelijk lezen: soms pittig voor jou als moeder, maar geen slechte karaktereigenschap, blijkt uit psychologisch onderzoek. Eigenwijze kinderen zijn als volwassenen namelijk bijzonder succesvol. En dus ook gemiddeld gezien rijker. Onderzoekers bekeken kinderen van 8 tot 12 jaar. Zij keken wat het effect was van eigenschappen zoals doorzettingsvermogen en koppigheid op hun ontwikkeling. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Veertig jaar later kwamen ze met het resultaat. Wat blijkt? Niet de volgzame kinderen, maar de eigenwijze types groeiden uit tot de volwassenen met het meeste geld op zak, zo toont de studie aan.

Lees ook
Onderzoek zegt: middelste kinderen zijn het succesvolst

Hoe het kan? Deze kinderen geven niet zoveel om de mening van anderen. Ze zijn wie ze willen zijn en bezwijken niet onder groepsdruk. Een goede eigenschap om als leidinggevende aan de slag te gaan, als ze groot zijn. En dat kan niet vroeg genoeg binnen, dus. Als je peuter of kleuter weer eens heel hard NEE roept, ach… Laat het dan maar even. Het komt later allemaal goed.

Bron: KekMama /  Learning mind