Dit is het ideale aantal kinderen volgens jouw sterrenbeeld

13.04.2023 13:57
aantal kinderen sterrenbeeld

Twijfel je of je (nog meer) kinderen wil (als het je gegund is, natuurlijk)? Natuurlijk beslis je zelf of en hoeveel kinderen je wil, maar als we de astrologie mogen geloven, staat het ideale aantal kinderen per sterrenbeeld in de sterren geschreven. 

 • Waterman (20 januari – 18 februari)
  Voor een Waterman is een kind eigenlijk meer dan genoeg. Ze zijn echte dagdromers en dat kunnen ze niet kwijtraken. Dus meer dan een kind, zou veel onrust in het leven van de dromerige Waterman brengen.
 • Vissen
  Vissen zijn ontzettend lief, empathisch en gevoelig. Een elftal aan kinderen zou voor de Vissen perfect zijn, maar dat is in veel gevallen wel een beetje veel. Vissen zijn oerouders – ze zijn dol op de onschuldig van kinderen en ze proberen ze met liefde, geduld, steun en een zachte hand op te voeden. Minstens vier kinderen voor de Vissen dus.
 • Ram 
  Een Ram heeft een ongelooflijke vechtersmentaliteit. Geen enkele uitdaging is hem of haar te gek. Het ouderschap dus ook niet. Een Ram is wel geneigd impulsieve besluiten te nemen, maar zoals gezegd, dankzij hun mentaliteit komen ze daar altijd weer uit. Een stuk of drie kinderen is dan ook perfect voor de Ram.
 • Stier 
  Een Stier is geweldig met kleine kindjes. Ze zijn geduldig, verzorgend en lief, maar ook snel overprikkeld. Meer dan twee kinderen is dan ook geen goed idee: dan wordt het misschien te veel. In de sterren staat dan ook dat twee kindjes voor een Stier perfect is, en dat daar niet te veel tijd tussen hoeft te zitten.
 • Tweelingen 
  Tja, wat zou nou het beste bij het sterrenbeeld Tweelingen passen? Inderdaad, minimaal een tweeling. Nu heb je dat natuurlijk niet voor het kiezen, maar Tweelingen hebben een voorliefde voor grote aantallen. Ondanks dat ze soms wat ongeduldig kunnen zijn, zijn het fantastische ouders die hun kinderen alles met veel liefde leren.
 • Kreeft 
  Een Kreeft is erg verbonden met het gezin en de familie, maar kunnen ook snel ietwat geïrriteerd raken. Bovendien hebben ze vaak wat tijd nodig om aan een nieuwe situatie te wennen. In de sterren staat geschreven dat twee kinderen voor de Kreeft perfect is, het liefst met wat tijd ertussen.
 • Leeuw 
  Een Leeuw is onafhankelijk en zo wil ze haar kinderen ook opvoeden. Twee tot vier kinderen is geen probleem voor deze moeder, want de kans is groot dat ze van kleins af aan al ‘mama’ wilde worden. Bovendien beschikt ze over veel geduld.
 • Maagd 
  Een Maagd is superlief, maar kan wat onzeker en bangig zijn. Stress is de Maagd ook niet vreemd. Met een kind is het allemaal nog goed te overzien voor deze supermama. Bovendien is eentje ook beter dan meer, want dan hoeft de aandacht en liefde niet verdeeld te worden.
 • Weegschaal 
  Een Weegschaal houdt van balans, dus een even aantal kinderen past bij dit sterrenbeeld. Twee, vier of zes: alles kan. Ze hebben namelijk ontzettend veel liefde te geven. Ook adoptiekinderen passen goed bij een Weegschaal.
 • Schorpioen 
  Een Schorpioen is mentaal heel sterk, heeft superveel liefde te geven en is dol op familie. Een echte moeder, dus! Toch kan dit sterrenbeeld wel snel geïrriteerd raken. Toch is ze dat zo weer kwijt als haar kleintjes naar haar lachen. Hoeveel kinderen? Minstens vier (maar meer past ook), want een Schorpioen zou het ook heel leuk vinden om kleinkinderen te krijgen.
 • Boogschutter 
  Een Boogschutter houdt van avontuur en wil absoluut geen sleur. Verplichtingen zijn ook al niet helemaal geschikt voor de Boogschutter – en dat is nou precies wat het moederschap inhoudt. Zijn het dan slechte ouders? Absoluut niet, ze laten hun kinderen waarschijnlijk de hele wereld zien en gaan met hun op avontuur. Toch is 0-1 kind het advies van de sterren voor de Boogschutter.
 • Steenbok 
  Een Steenbok? Die kan het allemaal hebben. Werken, huishouden, moeder zijn – niets is haar te gek. Haar kinderen leren dan ook veel van haar en zullen veel respect voor haar hebben. Drie kinderen is perfect voor de St4eenbok.