Dit is het allerslechtste dat je bij McDonald’s kunt bestellen

04.11.2022 08:43

Als je eenmaal met je kind(eren) naar de McDonald’s bent geweest, dan is er bijna geen weg meer terug. Ze zullen de Happy Meal nooit vergeten, want ja er zit een leuke cadeautje in. Maar eigenlijk wil niemand weten hoe ongezond het is om frietjes, burgers en toetjes te eten. 

Eens in de tijd moet je er gewoon van genieten, toch? Een lekkere vette burger of portie friet moet soms kunnen.

McDonalds: slechtste keuze

Iedereen weet dat eten bij de McDonald’s hartstikke slecht en ongezond is. Daarom is het juist zo lekker om er eens in de tijd goed te cheaten, het smaakt dan ook altijd extra lekker. Welke burger zal dan het slechtst zijn bij de McDonald’s? Dat is de Double Big Tasty met maar liefst 994 calorieën. Dit komt natuurlijk doordat er twee burgers zitten op het broodje en een paar plakken bacon. Ondanks dat is het toch wel even schrikken hoeveel calorieën erop zitten. De kinderen zullen meestal gaan voor de Happy Meal, dus daarom misschien ook fijn om te weten hoeveel calorieën daar inzitten. De Happy Meal met cheeseburger heeft 497 calorieën en de Happy Meal met Chicken McNuggets heeft 425 calorieën.

McFlurry toetje

Bij de McDonalds heb je ook nog de lekkere McFlurry als toetje. Denk maar aan de McFlurry Oreo, heerlijk ijs met oreo koek stukje en een saus naar keuze. En dan zijn er nog een aantal andere varianten. Je wilt niet weten hoeveel calorieën dit heeft, want dit is de ongezondste keuze om te maken als toetje. Maar liefst 464 calorieën en 59 gram aan suiker. Je kunt dan nog beter gaan voor een ‘simpel’ ijshoorntje, die bevat slechts 137 calorieën.

Betere keuzes

Hier zijn betere keuzes die je kunt maken bij de McDonalds, om je misschien toch nog een beetje op te vrolijken na dit treurige nieuws. Natuurlijk nog steeds ongezond, maar beter dan de Double Big Tasty van 994 calorieën.

  • Hamburger: 248 calorieën
  • Cheeseburger: 297 calorieën
  • McKroket: 344 calorieën
  • Chili Chicken: 314 calorieën
  • Filet-o-Fish: 326 calorieën
  • McFish: 281 calorieën
  • Klein frietje: 231 calorieën
  • Medium frietje: 329 calorieën
  • Chicken Tenders: 205 calorieën

Als je het hele roer wilt omgooien en echt wilt gaan voor iets gezonds, dan zijn er ook altijd nog salades. Je hebt bijvoorbeeld de Grilled Chicken Salad Sweet en Spicy, deze heeft ‘maar’ 138 calorieën. Of een simpele Side Salad met de minste calorieën, namelijk 25 calorieën.

Bron: libelle.nl