6x: kraamvisite waarvan je hoopt dat ze niet langskomen

01.06.2023 14:55
kraamvisite niet wil

Natuurlijk, natuurlijk: iedereen bedoelt het goed. Ze willen je helpen, de baby knuffelen. Maar toch zijn er van die mensen die je na je bevalling liever kwijt dan rijk bent. We hebben het over onderstaande types: kraamvisite die je liever niet wil.

Je kraamtijd is een hele bijzondere periode. Je bent voor het eerst samen met je kleintje en wil daar optimaal van genieten. Het laatste waar je op zit te wachten, zijn mensen die de etiquette van kraamvisite niet kennen of die jouw wensen niet respecteren. Onderstaande mensen zijn daar een goed voorbeeld van.

6x: kraamvisite die je liever niet wil

1. De “helper”

Mensen die langskomen om je te helpen met het huishouden, maar die uiteindelijk de hele tijd met je newborn op schoot zitten, terwijl jij die klusjes staat te doen.

2. De te-laat-komer 

“Ik ben er om 10 uur met koffie en wat lekkers”, appt de vriendin. Jij hebt je best gedaan om je baby en jezelf in een outfit te hijsen en alles op tijd klaar te krijgen, maar om half 11 is deze vriendin er nog niet. Top, had je nou echt zin in.

3. Het ‘is het al tijd voor een borrel?’-bezoek 

Ze komen ’s ochtends om 10 uur binnen en zitten er ’s middags om 3 uur nog. Of het al tijd voor een borrel is? Nee, wel dat je gaat, zodat mama kan slapen.

4. De ‘ik ben alleen een beetje verkouden’-mensen

Een baby heeft nog geen immuunsysteem, dus mensen die iets van een virusje bij zich dragen, heb je liever niet op kraamvisite. Dat weet eigenlijk iedereen, maar toch zijn er mensen die het presteren om dan nog langs te komen onder het mom van ‘ik ben alleen een beetje verkouden’. Weet dat het altijd je goed recht is om ze niet binnen te laten!

5. De betweter 

‘Oh ja, doe jij dat zo? Nou, ik deed het altijd zo en dat werkt volgens mij veel beter’. Hier heb je dus echt geen zin in. Je bent het allemaal nog zelf aan het uitvogelen en doet dat op jouw manier, ongevraagd advies – van wie dan ook, daar zit je niet op te wachten.

6. De onverwachte 

Als je érgens geen zin in hebt, is het wel onverwachte kraamvisite. Mensen die langskomen ‘omdat ze even in de buurt waren’. Ook hierbij geldt: wees niet bang om nee te zeggen. Als het niet uitkomt, komt het niet uit.