De ‘skinny mama’ trend: zo dun mogelijk blijven in je hele zwangerschap

26.11.2019 12:43

Er is iets nieuws: de skinny mama trend. Sommigen willen namelijk niet dat mensen aan hen zien dat ze zwanger zijn, en dus blijven ze zo dun mogelijk.

Een bizarre hype die steeds meer aanhang krijgt.

Vrouwen die hier aan meedoen, eten zo weinig mogelijk in hun zwangerschap en sporten veel. Het is een schokkend fenomeen, psychologen en artsen waarschuwen dan ook voor deze vreemde hype. Het kan namelijk gevaarlijk zijn voor je ongeboren kind als je te weinig voedsel binnenkrijgt. Onder de hashtag #fitmom kom je afbeeldingen tegen van vrouwen die in week 38 nog actief zijn met gewichten in de sportschool. Die amper laten zien dat ze een babybuik hebben, maar juist willen pronken met hun ‘skinny’ lijf.

Het gaat er met name om dat vrouwen niet willen dat aan hun achterkant te zien is dat ze een baby’tje krijgen. Sommigen eten daarom amper voor 1 persoon genoeg. Laat staan voor 2. Ze delen dit dan ook met trots op social media. Het gevolg is dat het baby’tje dat ze krijgen een grotere kans heeft op ondergewicht.

Deze vrouw is bijna 30 weken zwanger:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Feeling emotional as we pack up our home this weekend to move to the new house ???‍♀️ So many memories in this home with Evaliah- we bought it and moved in when she was 4 months old and we are leaving with a little girl ??? I’m so excited to get renovating on the new house though, should I VLOG the renovations? #minime #matching #29weekspregnant

Een bericht gedeeld door hannahpolites (@hannahpolites) op

Bron: Instagram

De fijnste en leukste spijkerjasjes voor van die tussendagen: