Je cravings voorspellen het geslacht: zin in zoet betekent dat je een meisje krijgt

22.04.2021 13:17

Als je net zwanger bent is het geslacht ontdekken van je baby heel spannend. Je bent in de eerste weken natuurlijk razend benieuwd of er een jongen of een meisje aan zit te komen na 9 maanden.

Als je niet kunt wachten tot de echo waarop de verloskundige kan kijken wat het wordt, kun je natuurlijk een hoop informatie googelen.

Happen

Maar wat blijkt? Je kunt het al merken aan die allereerste zwangerschapscravings. Heb je namelijk meer zin in zoet dan normaal, dan zou je een meisje krijgen. Heb je juist zin in hartig, zoals chips en frikandellen, dan krijg je een jongen.

Kilo’s

En die mooie zwangerschapsgloed, die glow waar iedereen het over heeft? Die krijg je alleen bij een jongen, blijkt dan weer. Bij een meisje ziet je huid er juist niet zo best uit en heb je meer kans op het krijgen van pukkels. Overigens kun je ook naar je weegschaal kijken. Niet zozeer hoeveel je aankomt zegt iets over het geslacht, maar wel waar je aankomt. Kom je alleen aan bij je buik? Dan is het een jongetje. Verwacht je een meisje, dan zitten de extra kilo’s wat meer verspreid over je hele lijf in je zwangerschap. Dus dan word je in het geheel wat breder en groter, en niet alleen die toeter van een buik. Bij jongens is de buik dan ook vaker iets groter, omdat het meer naar voren staat.

Lees ook

Als je zwanger bent verklapt je navel het geslacht van je baby

Bron: Ouders van Nu