Ik krijg veel commentaar op de naam van mijn dochter: ‘Veel te volwassen, ouderwets’

08.02.2024 20:01

Als je een naam kiest voor je kind dan kost dat soms de nodige tijd. Wat past bij jouw gezin? Wat vinden jullie mooi voor jullie dochter? Niet iedereen zal blij zijn met jullie keuze.

Want smaken verschillen nu eenmaal. Wat de een een mooie naam vindt, vindt de ander niets.

En dat mag, natuurlijk. Maar deze moeder deelt haar verhaal op Reddit. Ze is net moeder geworden van een dochter en is blij met de gekozen babynaam, maar haar omgeving reageert heel heftig. Ze vinden de naam ‘veel te volwassen, ouderwets’. ‘Ik schaam me nu bijna als ik mijn dochter voorstel aan mensen. Ik durf bijna niet te zeggen dat ze Ingrid heet. Ik zie mensen gewoon schrikken van de naam, ze vinden het bijna allemaal stom. Een naam die nu niet meer hip is. Maar wij vonden het zo mooi en tijdloos.’

Commentaar op de naam

Andere moeders begrijpen haar frustratie, maar zeggen wel dat ze het naast zich neer moet leggen. ‘Laat ze lekker kletsen. Hoe heten ze zelf dan? Iedereen heeft altijd wat te zeggen over een ander, lekker makkelijk. Als julie het mooi vinden, dan noem je haar toch gewoon zo? Met trots!’.

De naam “Ingrid” is een Scandinavische naam die veel wordt gebruikt in landen zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken en IJsland. Het betekent iets als ‘schoon’ of ‘schoonheid’. In de jaren zestig was het een zeer populaire naam, maar die populariteit neemt de laatste jaren meer en meer af. De naam is heel bekend in Nederland en wordt niet gezien als ‘apart’ of ’trendy’. Het is eerder klassiek.