Is een brazilian wax laten doen als je zwanger bent 100% veilig?

10.06.2024 10:29

Je wilt je down under niet druk maken om de haartjes en de stoppels, en ja, met een zwangere buik is scheren toch net wat lastiger geworden. Dus dan kun je denken aan een brazilian wax laten doen in een salon: maar mag dat tijdens je zwangerschap, of is het toch af te raden?

Deze moeder vraagt online advies: ‘ Zijn er mama’s die ervaring hebben met brazillian wax tijdens de zwangerschap?

Ik ben momenteel 25 weken zwanger en wil een afspraak plannen voor ongeveer een maand voor de uitgerekende datum. Echter is dit ook de eerste keer brazillian wax, normaal doe ik het scheren maar nu met de zwangerschap is dat steeds moeilijker.’

Het antwoord? Ja, je kunt een Brazilian wax doen als je zwanger bent, maar er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden:

  1. Toegenomen gevoeligheid: Tijdens de zwangerschap zijn je huid en lichaam gevoeliger vanwege hormonale veranderingen en verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Dit kan ervoor zorgen dat een waxbehandeling pijnlijker aanvoelt dan normaal.
  2. Hygiëne en veiligheid: Zorg ervoor dat je naar een gerenommeerde salon gaat die strikt hygiënische praktijken volgt. Infecties moeten tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk worden vermeden.
  3. Comfort: Naarmate je zwangerschap vordert, kan het lastiger worden om comfortabel op de behandeltafel te liggen. Bespreek met je waxspecialist hoe je het beste kunt liggen tijdens de behandeling.
  4. Huidreacties: Huidreacties zoals roodheid, zwelling of uitslag kunnen tijdens de zwangerschap meer uitgesproken zijn. Het is belangrijk om na de wax goed voor je huid te zorgen en eventuele irritaties te behandelen.
  5. Professionele ervaring: Kies voor een ervaren professional die weet hoe hij/zij moet omgaan met zwangere klanten. Zij kunnen speciale technieken en voorzorgsmaatregelen toepassen om je comfort en veiligheid te waarborgen.

Als je twijfels of zorgen hebt, is het altijd een goed idee om je arts of verloskundige te raadplegen voordat je een wax ondergaat tijdens je zwangerschap. Ze kunnen je persoonlijke advies geven op basis van jouw specifieke gezondheid en omstandigheden.