Bizarre omstandigheden: baby Mia geboren in metrostation dat dient als schuilkelder in Kiev

01.03.2022 12:45

De oorlog in Oekraïne houdt ons allemaal in haar greep. Vreselijk wat moeders en vaders in die landen moeten doorstaan. Zeker de moeder van Mia: zij beviel in een metrostation.

Het metrostation is een plek waar veel Oekraïners nu schuilen.

Maken het goed

Een moeder is bevallen in dat metrostation van een gezonde baby, dochter Mia. Een foto van het pasgeboren meisje werd gedeeld door Hanna Hopko, een Oekraïense politicus. Zij roept in haar tweet moeders in Rusland en Wit-Rusland op te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne. De foto gaat inmiddels viral en wordt massaal gedeeld. Mia wordt in de eerste minuten van haar leven al het boegbeeld van een oorlogssituatie.

In de ondergrondste stations schuilen veel mensen voor de bombardementen. Als de metro’s ’s nachts niet rijden, kunnen mensen daar slapen.

Toespraak

Niemand zal ons kapot maken, zei de Oekraïense president Volodimir Zelenski in een live-videostream tegen het Europees Parlement. ,,Niemand zal ons breken. Wij zijn sterk. We willen onze kinderen zien opgroeien.” Een dappere man, die strijdt voor zijn land. Hij geeft niet op en geeft niet toe aan Rusland. Rusland bombardeert nu voornamelijk de stad Charkov, waar 1,4 miljoen mensen wonen. Er zouden al zeker 10 burgerdoden zijn gevallen.

Bij de raketaanval in het centrum van Charkov zijn vanochtend 10 doden gevallen en 35 mensen gewond geraakt, onder wie een kind. Het oorspronkelijke doelwit van de aanval was het regionale overheidsgebouw dat aan de rand van het zogeheten Vrijheidsplein ligt. De Oekraïense president Volodimir Zelenski spreekt van ‘regelrechte onverholen terreur’.

Bron: Twitter

In samenwerking met Mama Magazine