Bizar: stel moet hun eigen kinderen adopteren nadat ze werden geboren via een draagmoeder

23.01.2023 12:03

Een Amerikaans stel heeft een lange juridische strijd moeten voeren, zodat ze hun eigen tweeling konden adopteren. Door de wetgeving is de staat Michigan waren Tammy en Jordan Myers gedwongen om het ouderschap op te eisen via een ingewikkeld proces.

Eindelijk zijn Eames en Ellison (deze maand 2 jaar geworden) officieel een gezin geworden, maar dat was niet vanzelfsprekend. Hun ouders moesten overgaan tot adoptie door de draagmoederschapswetgeving van Michigan.

In 2021 werden Eames en Ellison geboren via een draagmoeder. Tammy (41) en Jordan (39) hadden de tweeling opgevoed sinds hun geboorte en hier stond de draagmoeder ook volledig achter. De baarmoeder van Tammy moest verwijderd worden in 2015, toen ze hoorde dat ze borstkanker had. Ze kreeg toen ook te horen dat ze geen kinderen meer kon krijgen. Tammy en Jordan hadden al een dochter genaamd Corryn, maar ze droomden altijd al van een groot gezin samen.

Emotioneel bericht

“De artsen vertelden me dat de enige manier waarop we ons gezin konden uitbreiden via een draagmoeder was,” zegt Tammy tegen People. Het blijkt dat draagmoederschap verboden is in Michigan. Maar Tammy waagde het toch erop en scheef daarom een emotioneel bericht op Facebook. Ze ging ook tegen de wet in en schreef: “Ik weet dat draagmoederschap hier illegaal is. Maar het is 100 procent legaal als je bereid bent dit te doen als een ongelooflijke zegen en geschenk.”

Lauren Vermilyeis is zelf moeder van twee kinderen en ze reageerde binnen een kwartier op het bericht. “Dit is heel nieuw voor mij, maar als ik kan helpen, zou ik vereerd zijn.” En zo geschiedde.

Juridische problemen

Op 11 januari 2021 werd de tweeling geboren, maar daarna begonnen de juridische problemen. Hun ouderschap werd afgewezen, ondanks dat ze een goede advocaat hadden ingeschakeld. De enige optie voor Tammy en Jordan was hun tweeling te adopteren.

Ze kregen vorige maand eindelijk hun kinderen officieel toegewezen, dus dat is fantastisch nieuws. “Het is een lang proces van twee jaar geweest,” vertelt Tammy aan People. “Maar de timing lijkt ook goed nu er nieuwe wetsvoorstellen over draagmoederschap zijn gekomen in Michigan.”

Tammy en Jordan hopen op een beleidsverandering door hun gedeelde verhaal.

 

Bron: libelle.nl