Bewezen: het middelste kind heeft de meeste vrienden

23.08.2021 08:36

De plek in je gezin zegt een hoop over je, blijkt uit meerdere onderzoeken. Zo zouden de oudsten vaak de slimsten en de meest succesvolle zijn, de jongsten zouden juist weer het lievelingetje van de ouders zijn. Maar die middelste dan? 

Nou, de middelste is het sociaalste van het stel.

Ik let op je

En dat is niet alles: ze zijn ook het betrouwbaarst. Je kunt echt op die middelsten rekenen, stellen wetenschappers. Doordat er (onbewust) vaak veel aandacht naar het jongste en oudste kind van het gezin gaat, ben jij vaak wat meer gericht op de ander. Je let altijd wat meer op anderen ,zeker in groepen. Je wilt dat iedereen het naar haar zin heeft: daardoor ben je geliefd en een gezelligheidsdier.

Lees ook
Onderzoek zegt: middelste kinderen zijn het succesvolst

Sociaal

Zeker als de kinderen wat ouder worden,  zijn middelste kinderen heel sociaal. Ze onderhouden vriendschappen als geen ander, omdat ze goed aanvoelen wat de ander denkt en wil. Dat zie je in de kindertijd al terug, maar ook op latere leeftijd geldt dit nog. Ook zijn ze vaak net wat meer ruimdenkend en durven ze sneller nieuwe dingen uit te proberen of een risico te nemen.

Bron: Vriendin