Baby’s van 6 weken oud schijnen het meest te huilen

22.11.2023 11:23

Hoeveel je kind huilt, hangt natuurlijk af van het karakter van je kind en of hij of zij veel last heeft van krampjes, bijvoorbeeld. Maar er is ook wat te zeggen over de leeftijd van je baby.

Want baby’s zouden het meest huilen rond een leeftijd van de geboorte tot aan 3 maanden, met als piek de 6 weken.

Dit wordt soms aangeduid als de “huilpiek” of de “regeldagen.” Dit betekent dat je kunt rekenen op 2 tot 2,5 uur tranen en gejammer per dag.

Leuke avonden

De piek van het huilen kan meestal worden waargenomen rond de leeftijd van 6 tot ongeveer 8 weken. Naarmate baby’s ouder worden, wordt het huilgedrag vaak geleidelijk minder intensief en voorspelbaar. Rond de leeftijd van 3 tot 4 maanden kan het huilen beginnen af ​​te nemen. Dan huilen baby’s gemiddeld nog maar een uur per dag, meestal ’s avonds. Het huilen van een baby is normaal biologisch gedrag. Het hoort de eerste maanden bij het rijpingsproces

Het gaat dus echt over, gelukkig. En waarom ze dan extra huilerig zijn? Het huilen van baby’s heeft verschillende doelen, waaronder het uiten van honger, ongemak, vermoeidheid, overstimulatie of gewoon de behoefte aan troost en knuffelen. Het kan nuttig zijn voor ouders om verschillende signalen van hun baby te leren herkennen om beter te begrijpen wat het huilen veroorzaakt. Het ene huiltje betekent dus niets meer dan, mama pak me even op. Het andere huiltje betekent krampjes of honger. Vaak kun je krampen ook herkennen aan dat je baby zich overstrekt.