‘Eind van het jaar worden in Amerika ook alle baby’s gevaccineerd tegen corona’

12.05.2021 08:10

Steeds meer volwassenen hebben een prik gekregen tegen het coronavirus en dat zorgt voor meer vrijheid in het dagelijks leven. Dat geldt niet alleen voor Nederland, maar voor de hele wereld.

In Amerika krijgen waarschijnlijk later dit jaar ook jongere kinderen een vaccinatie.

Leeftijden

Nu nog worden alleen jongeren boven de 18 jaar ingeënt tegen corona. Maar dat verandert, als het aan experts ligt. Zo klinkt het idee om het Pfizer vaccin toe te dienen: de eerste uitslagen van testen onder kinderen tussen de 12 en 15 jaar zijn positief. Kinderen werden veel minder snel besmet met het virus nadat ze het vaccin toegediend kregen.

  • Kinderen tussen de 2 en 11 jaar krijgen begin van de herfst een prik, als het aan de Amerikanen ligt
  • Baby’s vanaf 6 maanden oud tot 2 jaar krijgen aan het eind van dit jaar nog een vaccinatie

Lees ook
Nieuw onderzoek bevestigt: meer zwangere vrouwen op de ic door corona

Moet wel werken

Volgens deskundigen is het zo dat als eenmaal ook alle kinderen zijn gevaccineerd en nieuwe baby’s dat standaard krijgen, net zoals bijvoorbeeld vaccinaties tegen mazelen, dat dat het officiële einde van de pandemie betekent. Dat zou het laatste zijn dat nodig is om weer terug naar normaal te gaan, maar het heeft nog even tijd nodig. Kinderen worden nu nog niet ingeënt omdat het immuunsysteem van een kind heel anders werkt dan die van een volwassene: kinderen worden minder ziek van het coronavirus. Ook is het nodig om eerst zeker te weten dat het vaccin bij jonge kinderen net zo goed werkt, maar dat lijk vooralsnog wel het geval te zijn.

Bron: Whattoexpect