10x dít voel je als je beste vriendin (óók) moeder wordt

27.05.2020 12:58

Als je zelf moeder bent en je vriendinnen nog niet, dan is het soms lastig uitleggen waar je dag na dag mee bezig bent. Luiers, flesjes, voedingen, borsten kolven, boertjes, weinig slapen… 

En als dan hét moment komt dat ook zij mama mag worden in haar leven, dan is dat ontzettend speciaal. Je deelt opeens het moederschap met iemand die je zo goed kent, jouw vriendin. Tessa vertelt haar verhaal aan Mama Magazine.

Mijn beste vriendin, die ik al mijn hele leven ken, is moeder geworden. En dat doet heel veel met me – juist omdat ik óók al mama ben.

  1. Ik ben verliefd. Intens verliefd op haar kindje.
  2. Ik heb zó meegeleefd met haar bevalling op afstand dat ik me nergens op kon concentreren. Ik was zo zenuwachtig en zo ontzettend trots toen ik hoorde dat ze het gewoon heeft gedaan.
  3. Ik weet wat ze nu meemaakt en dat scheelt alles. Ik weet dat ze niet op honderden mensen op bezoek zit te wachten, ik weet dat ze nu kapot is, lichamelijk en mentaal. Dat je even niets kunt behalve in je babybubbel zitten.
  4. Ik wil een miljoen foto’s ontvangen van haar kleintje.
  5. Ik ben meer dan trots – ik kan het niet geloven hoe knap ze het heeft gedaan.
  6. Ik ben emotioneel: al de hele dag. She did it.
  7. Ik weet nu al dat haar kindje altijd welkom bij ons thuis is, hoe klein of groot hij ook is.
  8. En dat het kindje vrienden wordt met mijn kinderen.
  9. En dat we vanaf nu voor altijd mama-praat hebben met elkaar; hoe we de gebroken nachten doorstaan, hoe we het vinden met een baby in huis, hoe we het moederschap ervaren… Dat is bijzonder. Dat is iets wat je niet kunt uitleggen, dat is iets wat je zelf moet ervaren. Dat geluk dat ik ken wat ik krijg van mijn kinderen, dat heeft zij nu ook. En dat gun ik haar met heel mijn hart.
  10. Het voelt alsof je een beetje tante wordt, als je zulke dierbare vriendinnen bent. De meest trotste, blije en verliefde ‘beetje-tante’ die er is.

 

Deze is voor jou, knappe vriendin. Je bent een held.

Tekst: Tessa Heinhuis

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Waar ik me weleens zorgen om maakte toen ik hoorde dat ik een tweeling kreeg: hoe verdeel ik me straks eerlijk als ik er gelijk 2 heb? Hoe heb ik met allebei mijn kinderen evenveel tijd? Het gaat gelukkig vanzelf: de ene dag ben ik wat meer met Bodi, de andere dag weer meer met Daaf. Maar… Soms wandel ik expres even met één van de twee in de draagzak door Amsterdam. Ik vind het fijn om even die momenten alleen met ze te hebben, omdat ze buiten de draagzak altijd al alles delen met een broertje. Niets fijner dan je kind zo lekker tegen je aan geplakt – en voor hem even een rondje mama voor zichzelf ?? #moederenzoon #qualitytime #tweeling #twins #tweelingmoeder

Een bericht gedeeld door TESS | TWINMOM | MAMA MAGAZINE (@tessaheinhuis) op

Een te leuk kraamcadeau: een kettinkje met een initiaal van de naam van de baby