‘Zwangere vrouwen lopen geen extra risico vanwege coronavirus’

19.03.2020 09:23

Hoewel het medisch gezien gekke tijden zijn, hoef je je als zwangere vrouw voorlopig geen zorgen te maken om het coronavirus. 

Nog niet alles is bekend rondom het virus, maar het lijkt erop dat zwangeren geen extra risico lopen door corona. Het is ook nog niet aangetoond dat het virus van een moeder kan worden overgedragen naar een ongeboren kind.

Zo meldt het RIVM: “Het nieuwe coronavirus lijkt niet gevaarlijk te zijn voor een zwangerschap. Op basis van beperkt beschikbare data  zijn er geen aanwijzingen dat zwangeren er vatbaarder voor zijn. We zien dat een ziekte met COVID-19 hetzelfde verloop heeft als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam. Ook je immuunsysteem verandert. Hierdoor ben je vaak vatbaarder voor luchtweginfecties door virussen. Er is nu nog te weinig wetenschappelijke informatie om te zeggen of je als zwangere ook vatbaarder bent voor het nieuwe coronavirus.”

“Het virus verspreidt zich niet via het vruchtwater of de navelstreng. Meer via het hoesten”, zei Joost Heeroma, woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), vorige week tegen RTL Nieuws. “We zien dat infectie met het virus hetzelfde verloop heeft als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus.”

Bron: RTL Nieuws

De leukste panterprintjes vind je hier:

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!