Zomerse schoenen die ook nog eens lekker zitten

24.03.2022 07:51

Heb jij ook van die schoenen in de kast staan die eigenlijk alleen voor de sier zijn? Iedere vrouw zal dit wel herkennen. Geweldige schoenen, ze roepen als het ware je naam, en je weet zeker dat zij je leven compleet zullen gaan maken. Nog nooit zoiets moois gezien! Je kunt er alleen niet op lopen.

Toch wel een beetje onhandig, want daar zijn schoenen nou net voor bedoeld. Alhoewel iedereen zo’n paar schoenen verdient, schoenen voor heel bijzondere gelegenheden, waar je de pijnlijke voeten wel voor over hebt (of waar je regelt dat je heel de tijd kunt zitten), is het handig om ook voldoende schoenen in huis te hebben waar je wél goed op kan lopen. In de winter is dat vaak vrij makkelijk, er zijn dan genoeg comfortabele schoenen te koop. Om zomerschoenen te vinden waarop je ook echt lekker kan lopen, zal je vaak net wat langer moeten zoeken.

Aantrekken zonder moeite

In de zomer is het lekker om schoenen in huis te hebben waar je makkelijk in kunt stappen. Geen gedoe met veters en ritjes, nee, instappen en gaan. Alhoewel het woord loafers dames vaak vooral aan herenschoenen doet denken, is dat niet helemaal terecht. Deze instappers hebben de afgelopen jaren ook steeds meer vrouwelijke fans gekregen, en er is dan ook volop keuze op de markt gekomen. Het zijn vaak redelijk stevige schoenen, met een goede zool en een stevig bovenwerk, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor dagen waarop je aardig wat moet lopen. Het zijn wel dichte schoenen, niet zelden gemaakt van (kunst)leer, en daardoor misschien net wat minder geschikt voor de allerwarmste dagen; de kans op zweterige voeten is dan aan de hoge kant.

Deze schoenen zijn echt zomers!

Schoenen waarop je lekker kan lopen en die écht zomers zijn? Die zijn er ook! Ten eerste zijn er natuurlijk sandalen, waarin je voeten lekker kunnen luchten. Er zijn genoeg exemplaren te koop waarop je niet alleen goed kan lopen, maar die ook nog eens mooi vrouwelijk zijn. Kies het liefst voor een paar met een goede zool, dat scheelt een boel.

Een andere echt zomerse schoen is de espadrille. De reden dat espadrilles dames zo goed bevallen, is omdat zij ten eerste van zomers, luchtig materiaal gemaakt zijn, en daardoor ook echt een zomerse uitstraling hebben. Daarnaast is het echter vaak prima in orde als het om de zool gaat, en kun je in veel gevallen ook kiezen voor een exemplaar met een sleehak. Ook hier is het weer goed om op te letten of de zool voldoende stevigheid kan bieden, zeker als je er veel op wilt kunnen lopen.