Zó zag koningin Máxima er nog uit toen ze zelf een puber was

22.04.2022 11:14

Ach, onze koningin Máxima. De stijlvolste vrouw van ons land. Wat zijn we trots dat we zo’n prachtige koningin hebben, al jarenlang. Ze trouwde in 2002 met Willem-Alexander en werd daarmee onze koningin. Maar hoe zag ze er eigenlijk uit toen ze jonger was?

Inmiddels is Máxima moeder van drie dochters: prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane.

Jeugd

Ze groeide op in Argentinië. Ze groeide op in Buenos Aires als dochter van Jorge Zorreguieta en Maria del Carmen Cerrutti. Máxima heeft twee broers: Martín en Juan. Haar zus Inés pleegde in 2018 zelfmoord. Na haar studie economie ging zij in New York wonen, waar ze een goede baan had bij een grote bank. In 1999 ontmoette ze onze kroonprins Willem-Alexander in het Spaanse Sevilla. Ruim een jaar later verhuisde Máxima naar Brussel, waar zij tot april 2001 bij het EU-kantoor van Deutsche Bank heeft gewerkt. Toen in de pers eenmaal rondging dat Willem-Alexander verliefd was op haar, werd in haar verleden gezocht. Haar vader was betrokken bij een nare oorlog in Argentinië waarbij veel mensen zouden zijn mishandeld. Daarom kwam er in Nederland ophef: kon onze prins wel trouwen met iemand van deze komaf?

Maar gelukkig liet Willem-Alexander zich niet misleiden: hij wilde haar, en hij wilde met haar een toekomst. En kijk nu eens. Een geweldig koninklijk paar met drie prachtige kinderen om trots op te zijn. Oranje boven.

Máxima als jonge meid:

Bron: Pinterest